Tuncil, Adana’da başta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olmak üzere diğer okul ile kulüplerin çabalarıyla satranç sporcu sayısında patlama yaşandığını, her yaşta herkesin yapacağı bu spor dalına yoğun ilginin kendilerini mutlu ettiğini kaydetti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi’den, tesis, malzeme ve ödül konusunda büyük yardım gördüklerini ifade eden Tuncil, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 “ Yeni açılacak kursla sürekli artan faaliyetlerimizde görev yapmaları için yeni hakemler kazanacağız. Kentimizde Türkiye şampiyonası ve uluslararası müsabakalar yapılması için gerekli girişimlerimiz var. Ayrıca, organizasyon konusunda deneyimli ekiplere sahibiz. Yakın gelecekte kentimizde önemli müsabakalara ev sahipliği yapacağız.”

Tuncil, Çukurova Kahraman Olgaç Satranç Merkezinde 25-27  Nisan tarihleri arasında yapılacak olan hakem kursana katılmak isteyen adayların, en az lise mezunu, sağlıkları hakemlik yapmaya elverişli olmaları,  lise mezunu ve en az 21 yaşında bulunmak,  ayrıca katılım ücreti olarak Satranç Federasyonu hesabına  100 TL yatırmaları gerektiğini ifade etti.

Bu arada kursu, Eğitim Görevlisi Tahsin Aktar yöneteceği ve kurs bitiminden sonra aday hakemlerin sınava tabi tutulacağını bildirildi.