Yıllar önce Kurucu Başkan Canan Gizir’den aldığı Adana Beşiktaşlılar Derneği Başkanlığı görevini aralıksız 20 yıl boyunca başarıyla yapan Kızıl, siyah-beyazlı camiada söz sahibi olması ile biliniyor..
Adana Beşiktaşlılar Derneği'nde yapılan olağanüstü genel kurulda güven tazeleyen Başkan Mustafa Uğur Kızıl, yeni dönemde tesisleşmeye önem vereceklerini belirtti.

21 yıldır başkan olarak hizmet verdiği Beşiktaş Derneği'ne gönül verenlerin kendisini destekleyerek, güvenlerini ortaya koyduğuna işaret eden Kızıl, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Derneğimizin Kurucu Başkanı Canan Gizir ile emekleri geçen tüm yöneticilerimize teşekkür ediyoruz. Gerçekten güzel bir kongre oldu. Zaman zaman duygusal anlar da yaşandı. Yönetim kurulumuzda çok ciddi insanlar var. Adana Beşiktaşlılar Derneği'ni önümüzdeki süreçte çok daha iyi konuma getireceğiz. Üyelerini kucaklayan o güzel günleri yeniden yaşayacağız. Beşiktaş'ın başarısına paralel, derneğimize olan ilgi de artacak. Yeni ve güçlü bir yönetim kurduk. Herkes maddi ve manevi destek verecek. Sonuçlarını hep beraber göreceğiz. Adana, Akdeniz'in incisidir. 21 yıldır dimdik ayaktayız. Bizim işimiz gönül işi, biz hizmet eriyiz. Ticari beklentimiz yok. Bin kilometre uzaktan hizmet veriyoruz. Yeni dönemde tesisleşmeye önem vereceğiz. Lokal sorununu çözeceğiz. Hedefimiz Beşiktaş'ın birliğini, dirliğini sağlamak. Adana Beşiktaşlılar Derneği'nin kapısı, hizmet vermek isteyen herkese açıktır"

Divan Kurulu Şinasi Karaaslan, Rifat Karabucak, Mehmet Tanrıöver’den oluşurken, Adana Beşiktaşlılar Derneği'nde Mustafa Uğur Kızıl başkanlığındaki yeni yönetimde şu isimler yer aldı:

“İsmet Batmaz, Metin Akpınar, Oktay Özbirbiçer, Gökhan Özanlar, İsmail Erdem, Fuat Günem, Şevket Erden, Hakan Çömelek, Veli Uçuk, Sabit Pan, Abidin Karık, Osman Bağış, Mustafa Eroğlu, Feyyaz Çankaya, Ercan Atalay, Hasan Basri Aktı, Abdulhalim Başboğa”