5 Ocak Fatih Terim Stadı’na gelen hakem ve gözlemciler, spor yöneticileri ve kulüp başkanları Adana Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nı okudular.

Törende konuşan AK Parti Adana Milletvekili, MKYK Üyesi Tamer Dağlı, yeni sezonun hayırlara vesile olmasını diledi.

Dağlı, “ Burada genç hakemleri görmek beni mutlu ediyor. İnanıyorum ki aranızdan yeni İlyas Ayan’lar ve Ayhan Yücebilgiç’ler çıkacaktır. Sizlerle bu ortamda bulunduğum için mutluyum. Hepinize hakem şansı diliyorum. Ben de sizler gibi futbol ailesinin içinden gelme bir kardeşinizim. O nedenle yaşadığınız ve yaşayacağınız zorlukları iyi biliyorum. İşiniz kolay değil, ama hepinizin tüm zorlukların üstesinden gelecek güce sahip olduğunu gözlerinizden okuyabiliyorum. Yeni sezonun futbol camiası adına hayırlı olmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.


Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ise hakemliğe bu kadar ilginin olduğunu görmekten dolayı mutlu olduğunu buradan gelecekte başarılı hakemler çıkacağını söyledi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Halit Yılmazel, futbol hakemliğinin diğer hakemliklere oranla zor ve çok özveri gerektiren bir görev olduğunu belirterek, daha fazla adanalı hakemi üst liglerde görmeyi arzuladıklarını söyledi.

Yılmazel, İl Spor Müdürlüğü olarak, bize ihtiyaç duyulan her konuda her zaman desteğe hazır olduklarının altını çizerek, yeni sezonun hayırlı geçmesini temenni etti.

Adana Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Ahmet Bozan, yeni sezonun hakem ve gözlemcilere hayırlı olmasını dileyerek, hakem ve gözlemcilerle bir arada olacaklarını, zaman zaman küçük hataların hoş görüyle karşılanması gerektiğini belirtti.

Bozan, göreve yeni geldiklerini bütün spor branşlarıyla iç içe olacaklarını futbol sezonunun ise kazasız belasız geçmesini temenni ettiklerini sözlerine ekledi.

Büyükşehir Belediye Spor Şube Müdürü Kadir Gül ve Sarıçam Belediyesi Spor Müdürü Yakup Köroğlu ile TFF Bölge Müdürü Akif Oflaz yeni sezonun hakem ve gözlemcilere hayırlı olmasını istediler.

İl Hakem Kurulu Başkanı Erhan Kalay, bu sezon içerisinde 117 aday, 72 il, 11 bölgesel, 8 klasman hakemin faal olduğunu söyledi.

Kalay, özellikle bir sezon içerisinde 3 klasman atlayan Zorbay Küçük’ü tebrik ederek, gelecekte Zorbay gibi hakemler yetiştireceklerini sözlerine ekledi.

-Klasman atlayan hakemlere kokart takıldı-

Ayrıca konuşmalar sonrasında bir üst klasmana yükselen hakemlere kokart takıldı.

Hakem kokartlarını AK Parti Adana Milletvekili, MKYK Üyesi Tamer Dağlı, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Halit Yılmazel, Adana Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Ahmet Bozan, Büyükşehir Belediye Spor Şube Müdürü Kadir Gül, Sarıçam Belediyesi Spor Müdürü Yakup Köroğlu, TFF  Bölge Müdürü Akif Oflaz, İl Hakem Kurulu Başkanı Erhan Kalay, Eski Milli Sporcu Reşat Yılmaz taktılar.

Ayrıca, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak adına Spor Şube Müdürü Halit Yılmazel’e plaket takdim edildi.

ASKF Başkanı Ahmet Bozan’a ve desteklerinden dolayı sponsor ile gözlemciliği bırakanlara plaket takdim edildi

Bu arada, AK Parti Adana Milletvekili, MKYK Üyesi Tamer Dağlı’ya, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’e Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ’a forma hediye edildi.

Kokart takımından sonra kurban kesimi gerçekleştirilerek açılış sona erdi.