Adanalı Milli Güreşçi ve aynı zamanda İsmet Atlı Güreş Eğitim Merkezi Müdürü  Miktad Birer, Şalvar Güreş’in de  Başpehlivanlık mücadelesinde Halil Hopur ile karşılaşan birer rakibine yenilerek ikinci oldu.
Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından organize edilen Etnospor Kültür Festivali 3 güne yayılan Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan’ın liderliğinde düzenlenen Etnospor Kültür Festivali’nin 3. ve son günü de birbirinden keyifli, heyecanlı müsabakalara sahne oldu.
Etnospor Kültür Festivali’nde sporcular 11 spor dalında unutulmaya yüz tutmuş geleneksel oyunlarımızda birbirleriyle kıyasıya mücadele etti.

Müsabakaların ardından düzenlenen ödül töreninde dereceye giren sporculara madalyalarını, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Dünya Etnospor Konfederasyonu Genel Başkanı Bilal Erdoğan, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ve protokol üyeleri verdi.
Birer, bu başarıda kendilerine kentte destek olan Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak’a teşekkür etti.