Satranç Federasyonu Adana İl Temsilcisi Yalçın Gergeroğlu, turnuvaya Küçükler Satranç Şampiyonasında 43, Yıldızlar Satranç Şampiyonasında 8 ve Kıdemli Emektarlar Satranç Şampiyonasında 1 olmak üzere toplam 52 sporcunun katıldığını söyledi.
Gergeroğlu, Türkiye'nin 81 ilinden 6 bini aşkın katılımcının buluştuğu Türkiye Küçükler, Yıldızlar ve Emektarlar Satranç Şampiyonaları'nda heyecan dolu mücadelelerin geçtiğini belirtti.
Adanalı sporcu Rıdvan Şakir 18 Yaş kategorisinde Türkiye Şampiyonu olduğunu ifade eden Gergeroğlu, "Göreve geldiğim günden bu yana sıkı ve sistemli bir şekilde çalışıyoruz. çalışmaların karşılığını bu turnuvada aldığımıza inanıyorum. Sonuçlar gelecek adına umut verici. Hedefimiz Milli takıma daha çok Adanalı sporcu göndermektir. Bu başarıda bizlere büyük destek veren Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak'ın katkılarını göz ardı edemeyiz" diye konuştu.
-Kimler Milli Takıma Seçildi?-
Türkiye Yıldızlar ve Küçükler Satranç Şampiyonlarında ilimizden Milli Takıma seçilen sporcuların isimleri Şu şekilde:
16 Yaş Kızlar: Şeyma Zeynep İncecik, 13 Yaş Kızlar: Müge Elma, 13 Yaş Genel :Hakkı Ata Özgüner, 12 Yaş Genel :Enes Buğra Arnas, 8 Yaş Kızlar:Defne Şenkal, 7 Yaş Kızlar: Melis Emekli
Ayrıca Kıdemli Emektarlar Kategorisinde ilimizden Cemil Sabahi Türkiye Beşincisi oldu.