YORUM-HABER - Murat BERHUN

Başarı için Sportif Direktör Tanju Çolak ile anlaştı. Aslında bu ismin Adana Demirspor ile uyuşacağını sanmıyorum ama, göreve “talimatlar silsilesi” sonucu gelen Murat Sancak, tabidir ki, istediği kişiyle anlaşma yoluna gidebilir. Bu nedenle umutla, sabırla “iyi olacağı” beklentisi içindeyiz.
Sonra Hoca ile anlaşıldı.
Ancak ortaya çıkan ve “Testi kırılmadan” yazmam gereken sorunlar ortaya çıktı. 
Hedefi Başkan belirler, alt kademe de ona göre mücadele verir. 
Şimdi, Sportif Direktör öncülüğünde takım kuruluyor. 
Ancak buradaki tedirginlik ve endişe, Tanju Çolak’ın kardeşi’nin ortak olduğu menejerlik firmasıyla “aşırı derece işbirliği içinde olunduğu”iddiasıdır. 

“Tanju Çolak’ın kardeşi ve ortağının getirdiği veya gösterdiği oyuncuların öncelikli görüşülerek alındığı” iddiası, rahatsızlık verici duruma gelmiştir. Belki de bu iddia doğru da değildir. 
Ama izlenim bu şekildedir.
Son alınan bazı oyuncular bu iddianın taraftar arasında daha ciddi şekilde dillendirilmesine neden olmuştur.
Emek veren, para veren ve zaman harcayan Başkan Murat Sancak’ın “testi kırıldıktan sonra” kendine yöneltilebilecek eleştirileri önlemesi bakımından bu konuyla ilgili en azından duyarlılık göstermesi taraftarı mutlu edecektir. 
Kendi istemese dahi Murat Sancak,kendi  ismiyle orantılı Adana Demirspor’u, “Hedef odaklı kulüp” haline dönüştürmüştür. Murat Sancak para veriyor. Ama verdiği paranın karşılığı olan “ kalitede” futbolcu alınıyor mu? Soru budur.

Taraftarda “Murat Sancak” ismiyle hedefe yürüyen Bir Adana Demirspor oluşturulmasını bekliyor. Ancak alınan bazı oyuncular bu hayalin çok uzağında.
Bu nedenle Başkan Murat Sancak’ın futbolcu alımında belki de ince eleyip sık dokuyarak, verdiği paranın karşılığındaki kalitede oyuncu alınmasını iyi denetlemeli.

Bunun böyle olduğunu umuyoruz.

Ama taraftarın rahatsızlığını da yabana atmamak lazım.
 

Özetle;
Başkan Murat Sancak elini taşın altına koydu, para, zaman ve emek harcıyor.
Ve Murat Sancak;  hiç kimsenin, ama hiç kimsenin, harcadığı para, emek ve zamanını heba etmesine izin vermesin

Olay bu!