Çukurova Elektrik Endüstri Meslek Lisesi Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya basketbol severler de yoğun ilgi gösterdi. Rakibi karşısında karşılaşmaya hızlı başlayan ve rakip potada ardı ardına sayılar üreten Özel Akdeniz Okulları, ilk periyodu da 20-5 önde kapattı. Üstün oyununu ikinci periyot ta da sürdüren Akdeniz, Özel Final Okulları karşısında zorlanmadı ve zayıf rakibi karşısında farkı daha da açarken rakibine sayı şansı da vermedi.

 

7-0’LIK SERİ DE YARAMADI

Takım savunmasını iyi yapıp, hücumda da sayı üretkenliğini koruyan Akdeniz, devreyi de

48-5 önde kapatarak, soyunma odasına mutlu gitti. Mücadelenin ikinci yarısında taraftar desteğini de arkasına alan Akdeniz, rakibinin beklenmedik direnciyle karşılaştı. İkinci yarıda7-0’lık bir seri yakalayan Final Okulları, bu hamlesinin devamın getiremeyince sahneye yeniden Akdeniz Okulları çıktı.

 

62 SAYILIK FARKLI GALİBİYET

Karşılıklı basketlerle geçen 3. Periyot ta son Özel Akdeniz Okulları ağırlığını daha da hissettirdi. Bu periyodu 53-12 önde kapatan Akdeniz, müsabakanın son periyodunda ise rahat bir oyun ortaya koydu. Özellikle rakibinin top kayıplarını iyi değerlendiren Akdeniz, maçın son düdüğü ile birlikte sahadan 82-20 gibi farklı bir galibiyetle ayrılmasını bildi. Özel Akdeniz Okulları, ilk maçta da Özel Başkent Okulları’nı 96-21 mağlup etmişti.