Aksu, İsveç yenilgisinde her zaman saygılı davrandıkları hakemlerin tutarsız kararlarının da önemli rol oynadığını, finalin en büyük favorisinin kendileri olduğunu ifade ederek, yenilginin ardından göz yaşlarını tutamayan sporculara güvenin sürdüğünü kaydetti.

İsveç’in deneyimli oyunculardan kurulu güçlü bir ekip olduğunu ifade eden Aksu, şöyle devam etti:

“Maçın zor geçeceğini biliyorduk. İsveç’in tüm maçlarını izleyerek gerekli önlemleri almıştık. Ancak, hakemler verdikleri ters kararlarla tüm sporcuların moral motivasyonlarını bozdular. Maçtan hiç kopmadık. Sporcular son saniyeye kadar tüm güçlerini ortaya koydular. Ama kaybettik. Uzun bir turnuvada bu gibi erken yenilgiler bize uyarıcı olur.  Maçtan sonra tüm sporcular gözyaşlarını tutamayan sporcularımız yüreklerini sahaya koyarak takımı finale taşıyacaklarına inanıyorum.”

-ADANA HALKINA TEŞEKKÜRLER-

Aksu, turnuva boyunca Türk Milli takımını yakından destekleyen Adanalı sporseverlere teşekkür etti. Gerekli dersleri aldıklarını, İngiltere ile yapacağımız çeyrek final maçını kazanarak kendilerini  affettireceklerini ifade eden Aksu, “ Önce yarı final, ardından da final oynayarak başta belirlediğimiz şampiyonluk hedefine ulaşacağız.” diye konuştu.

Bu arada, Almanya’nın dışında yenilgisi bulunmayan ülke kalmadı.

-PUAN DURUMU-

Dünkü maçın sonuçları ve puan durumu şöyle:

TÜRKİYE: 61 -İSVEÇ: 67

AVUSTARALYA: 57 - JAPONYA: 42

VENEZUELA: 35 - İTALYA: 85

KANADA: 48 – İRAN: 83

GÜNEY AFRİKA: 35 – İNGİLTERE: 65

ALMANYA: 63 – MEKSİKA: 59

PUAN DURUMU (A GRUBU)

ALMANYA: 10

İRAN: 9

İNGİLTERE: 8

KANADA: 7

MEKSİKA: 6

GÜNEY AFRİKA: 5

PUAN DURUMU (B) GRUBU

İSVEÇ: 9

TÜRKİYE: 9

AVUSTARALYA: 8

İTALYA: 8

JAPONYA: 6

VENEZUELA: 5