PTT 1. Lig'in 34. haftasında Adana Demirspor kendi evinde İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a 3-1 mağlup oldu. 
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Adana Demirspor'un Teknik Direktörü Ercan Albay, takımını yenilgiye götüren 2 penaltı kararını eleştirdi. 40 yıllık futbol kariyeri olduğunu belirten Albay, “Yıllardır bildiğim bir futbol kuralı içerisinde, penaltıdan avantaj olmaz. Varsa penaltı verilir, avantaja bırakma diye bir şey söz konusu olamaz. Penaltı pozisyonu varsa hakem hocaları bunu değerlendirecektir ama o anda vermelisin penaltıyı. Ama pozisyon devam ediyor, vuruş yapıyor, kaleciden dönüyor ondan sonra gol olmayacağı anlaşılınca tak diye penaltı verip oyuncuyu kırmızı kartla ihraç ediyorsun. Bunlar değerlendirilmesi gereken bir olaydır” diye konuştu.

Futbolcuların maç sonuna doğru aşırı stres yüklendiğine dikkat çeken Albay, 3-1'lik skordan sonra oyuncuların maçın bitmesini beklediklerini, top gezdirerek zaman doldurduklarını kaydetti. Önemli olanın 3 puan kaybetmek olmadığını söyleyen Albay, şöyle devam etti:
“Biz bunun telafisini yapabiliriz ama hem altta hem üstte şampiyonluk ve düşmeme mücadelesi veren müsabakaları da ilgilendiren sonuçların sahada kazanılmasıdır veya kaybedilmesidir. Temennimiz Türk Futbolu, hak edenin kazanacağı yönde oynanmalı ve o şekilde netice alınmalıdır diye düşünüyoruz. Bizim sahamızın kapatılabileceği şeklindeki ve seyirciyi tahrik edecek pozisyonlardan uzak durmak gerekiyor. Sonuç olarak üzgünüz ve mağlup olmanın sıkıntısını yaşıyoruz.”

Futbolcular röportaja gelmedi

İstanbul Büyükşehirspor yenilgisinin ardından Adana Demirsporlu futbolcular zorunlu olan flaş ve maç sonu röportajlarına gelmediler. Özellikle hakem kararlarının çok tartışıldığı ve mavi lacivertlilerde Efe ile Oğuzhan’ın kırmızı kart gördüğü maç sonunda futbolcuların hakeme tepki gösterdiği gelen bilgiler arasında. Sadece teknik direktör Ercan Albay, maç sonundaki zorlu röportajlara katılırken gerekli açıklamalarda bulundu.

Salı günü toplanma

Teknik direktör Ercan Albay, maçın ardından oyuncularına Salı gününe kadar izin verdi. Salı günü akşam saatlerinde bir araya gelecek olan futbolcular hafta sonu oynanacak Tavşanlı maçının hazırlıklarına başlayacaklar. Takımda cezalı olan Efe ile Oğuzhan bu maçta forma giyemeyecekler. Rostand’ın ise babasının hastalığı nedeniyle ülkesine gittiği gelen bilgiler arasında. Büyük ihtimalle bu oyuncu da Tavşanlı maçında oynamayacak.

Erçağ’a yapılan haksızlıktır!!!

Özellikle maraton tribününde bazı taraftarların kasıtlı olarak Demirsporlu futbolculara argo tezahüratlar yaptığı görüldü. Son şampiyonlukta büyük emeği olan Erçağ Evirgen’e yapılan bu olumsuz tezahüratlar sonucunda Demirspor oyundan düştüğü ve oyun disiplininden uzaklaştığı görüldü. Erçağ’ı arkadaşları savunurken haksızlık yapıldığını dile getirdiler. Erçağ’a şimşekler grubu ve kapalı tribün taraftarları destek verdiler. Başarılı oyuncu ise yorum yapmadı.

Demirspor MHK’ye itirazda bulunacak

İstanbul belediyespor maçını yöneten karşılaşmanın hakemi İzmir bölgesinden Kutluhan Bilgiç için Adana Demirspor yönetim kurulu MHK’ye başvuracak. Hakemin yanlı yönetim gösterdiğini ifade edecek olan yönetim kurulu bundan sonraki maçlar için tarafsız hakemin tayin edilmesini talep edecek. Bundan sonraki maçların önemine değinen mavi lacivertli yönetim kurulu, şaibeye izin vermeden mücadelelerinin devam edeceğini açıkladılar.