İki yıl önce geçirdiği rahatsızlık nedeniyle yaşamını yitiren  Çukurova Gazeteciler Cemiyeti kurucu üyesi, Tüfad Adana Şube Başkanı, TSYD üyesi Ali Hoşfikirer, Kabasakal Mezarlığı’nda düzenlenen törenle mezarı başında anıldı.

Hoşfikirer’in anma törenine Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz,  eski Teknik Direktörlerden Metin Türel, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, ÇGC 2.Başkanı Sait Güleç ve Genel Sekreteri Ömer Üney, Türkiye Spor Yazarları Derneği Adana Şube Başkanı Adnan Poyraz, Futbol Antrenörleri Derneği Adana Şube Başkanı Mehmet Sümer, Adana ASKF Başkanı Ali Gülleri, Gençlik Hizmetleri İl Spor Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Şube Müdürü Kazım Tekin, Eski İl Müdürlerinden Tuncer Akdoğan, Demirspor Teknik Direktörü Ercan Albay’ın Genel Menejer Ercan Arslankeser, yanı sıra Demirspor’un sembol isimlerinden Ali Hikmet Coral, Turan Demirdal, Rasin Gürcan, Kubilay Umay, Orhan Kozig, Cengizhan Köksal, Erhan İnan, Adanaspor’dan Necip Erdoğan, Vedat Bayraktar, Tombik Ahmet, Serbay Yengel, gazeteci ve antrenör dostları ile ailesi katıldı.

Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Ali Hoca’nın boşluğunun doldurulamayacağını ve unutmanın mümkün olmadığını belirtirken, “Ali hoca Adana’ya büyük hizmetler verdi. Birçok sporcunun yetişmesinde O’nun emekleri büyüktür. Kendisini bir kez daha rahmetle anıyoruz” dedi.

Anma törenine İstanbul’dan gelerek katılan kadim dostu Metin Türel, “Aslında Ali Hoşfikirer ölmedi. Ne mutlu ki, ölümünün ardından iki yıl geçmesine karşın bu kadar seveni, dostu, ailesi gelip mezarı başında dualar okuyor, O’nu yad ediyor. Hepimiz bir gün bu dünyadan gideceğiz. Önemli olan giderken ne bıraktığımızdır. Ali hoca da çok şey bıraktı. Ruhu şad olsun” diye konuştu.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir ise, Hoşfikirer’in kaybının Adana için çok büyük olduğuna dikkat çekerken, “O sadece iyi bir antrenör değildi. O iyi bir gazeteciydi. Her şeyden önemlisi iyi bir insandı. Mekanı cennet olsun” diye konuştu.

Ali Hoşfikirer, konuşmaların ardından okunan dualarla bir kez daha anıldı.