Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu’nun ortaklaşa düzenlediği ve ülke genelinde 30 Eylül-6 Ekim tarihleri arasında kutlanacak olan “Amatör Spor Haftası” nedeniyle, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü önünde başlayan “Kortej Yürüyüşü”, Vali Yolu ve Atatürk Caddesi’nden devam ederek Atatürk Parkı’nda sona erdi.

Kortej Yürüyüşü ’ne, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü çalışanları, federasyon il temsilcileri, sporcular, öğrenciler ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) yöneticileri katıldı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi ile ASKF Başkanı Ali Gülleri birlikte Atatürk Anıtı’na çelenk sundular, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Burada konuşan ASKF Başkanı Ali Gülleri, Spor Genel  Müdürlüğü  ile Konfederasyon tarafından gerçekleştirilen hafta boyunca çeşitli spor etkinlikleri düzenleneceğini, Amatör Spor Haftası’nın bölgeye ve ülkeye hayırlı olmasını diledi.

-SPORA EĞLENCE OLARAK BAKMAK GEREKİR-

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hadi, törende yaptığı konuşmada, spora eğlence olarak bakmak gerektiğini,  geleceğin teminatı olan gençleri sağlıklı bireyler olarak yetişmelerini sağlamak için tüm olanakları seferber ettiklerini ifade etti.

“Toplumların gelişmişliği sağlıklı, bilinçli ve ahlaklı nesillerin sayısıyla değerlendirilir” diyen Hadi, şöyle devam etti:

“Amatör ruhla yapılan spor, daha anlamlı ve kalıcıdır. Son 10 yılda devletin, hükümetin ve yerel yöneticilerin katkılarıyla spor tesisleri arttı ve madalyalı sporcu sayısında patlama yaşandı.  Gençlik Merkezlerinde binlerce öğrencinin gelişmesi için çalışmalar yapıyoruz. Kentimizde de Valimiz Hüseyin Avni Coş’tan büyük destek görüyoruz. Gönderdiğimiz ve önerdiğimiz tüm yazılarımıza olumlu yanıt alıyoruz. Burada ailelerinde katkılarını inkar edemeyiz.  Amatör Spor Haftası’nın bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını, fair play çerçevesinde geçmesini  diliyorum.”

Konuşmalardan sonra, Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün Halk Oyunları Ekibi ile cimnastik ekibi gösteriler sundu. Etkinliğe, ASKF yöneticilerinin yanı sıra, Adana Büyükşehir Belediyesi Temsilcisi Tuncer Akdoğan,  Gençlik Hizmetleri Şube Müdürleri, Kazım Tekin, Cemal Demirağ ve Mahmut Kır ile Spor Servisi Şefi Hanifi Altun ve diğer çalışanlar katıldı.

-ETKİNLİK KAPSAMINDA NELER YAPILACAK ?-

Etkinlik kapsamında 1 Ekim Salı günü okçuluk, 2 Ekim Yüreğir Serinevler Spor Salonu’nda Gençlikspor ile Şakirpaşa Halk Eğitim Merkezi (HEM) bayan, Çukobirlikspor ile Adana Karması erkek, aynı gün Menderes Spor Salonu’nda Gençlikspor ile Çukurova Efes Genç Erkekler Basketbol, 5 Ocak Stadı’nda, 2013 sezonunda dereceye giren amatör futbol takımlarına kupaları verilecek.

5-6 ekim de minikler masa tenisi ferdi ve takım yarışmaları, 6 Ekim Pazar günü Atatürk Yüzme Havuzu’nda Çınarlıspor-Kurtuluşspor erkekler, Çınarlıspor-Adanusspor bayan sutopu takımları karşılaşacak.