Anadolu Spor Gazetecileri Derneği'nin (ASGD), Adana Şubesi adına Türkiye Jokey Kulübü tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenmekte olan kupalı koşuyu Mavi Bahar adlı at kazandı. 
Adana Yeşiloba Hipodromu’nda yapılan Kupalı koşuya 6 adet 4 yaşlı safkan dişi Arap atları katıldı. Koşu sonunda ise  Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Adana Şubesi Koşusu’ nu Deniz Kurtel'in sahibi olduğu, Mavi Bahar adlı at jokeyi Mücahit Bayır ile kazanmayı başardı.


Kum pistte koşulan 1400 metre mesafeli yarışın ikincisi, Ateşbibi, olurken, Alıcıkuş son atakları ile üçüncü, Topraksu da tabelayı gören 4’ncü isim oldu.
60 bin lira ikramiyeli mücadelede kazanan Mavi Bahar için bitiriş derecesi 1.37.81 olarak kayıtlara geçerken, farklar 1,5 Boy - 1/2 Boy - 2 Boy şeklinde sonuçlandı.
Koşunun ardından düzenlenen kupa töreninde, koşuyu kazanan atın sahibi adına antrenörü Cuma Demir'e kupasını ve çiçeğini, Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Adana Şubesi Başkanı Mustafa Boz verdi. Mustafa Boz, TJK Yönetim Kuruluna ve Adana Hipodrom Müdürü Feyyaz Bora Güralp’a göstermiş oldukları ilgi nedeniyle teşekkür ederken, geçen yıl kupayı kazanan atın antrenörün yine Cuma Demir olduğunu ve başarılarının daim olması dileğinde bulundu.


Törende ayrıca, günün anısına Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Adana Şubesi Onursal Başkanı Arif Basri Baş, Adana Hipodrom Müdürü Feyyaz Bora Güralp'e bir buket çiçek takdim etti. Kupa Törenine ASGD Adana Şube Başkanı Mustafa Boz’un yanı sıra, Onursal Başkan Arif Basri Baş, Genel Sekreter Hamza Güngör ve Yönetim Kurulu üyesi İsa Ekici de katıdı. .