Ataşbak, geçtiğimiz haftalarda Karabük’te gerçekleştirilen “U15 Kız ve Erkekler Türkiye Halter Şampiyonası”nda 3 birincilik ile bir ikincilik elde eden sporcular ile antrenörleri Mustafa Bayam ve Halter Federasyonu Adana İl Temsilcisi İsmail Bayam’ı makamında kabul ederek alınan başarıdan dolayı kutladı.

Her şeyi devletten beklememek gerektiğinin altını çizen Ataşbak, sponsor kuruluşların da başarılı sporculara destek olmasını isteyerek, ziyaret sırasında şunları kaydetti:

“Seyhan ilçesi, Barbaros Mahallesi’nde bulunan Şehit Zafer Oluk Orta Okulu öğrencilerin halterde ki başarıları beni duygulandırdı. Karabük’te yapılan Türkiye şampiyonasından 4 madalya ile dönen okulun yöneticileri, Beden eğitimi Öğretmeni ve Antrenörleri Mustafa Bayam ile bu okula destek veren olimpiyat sporcusu Halter Federasyonu Adana İl Temsilcisi İsmail Bayam’ı kutluyorum.  Okul-kulüp-veli işbirliğiyle halterde daha iyi noktalara geleceğimize inanıyorum. Bu okulumuz bunu kanıtladı. Tüm imkânlarımızla başaralı sporcuları destekleyeceğiz. Sponsor kuruluşların da geleceğin Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu olacaklarına inandığım küçük öğrencilere katkı sağlamalarını bekliyoruz.”

-BAYAM: “DESTEK ARTIKÇA DAHA ÇOK MADALYA KAZANIRIZ”-

Halter Federasyonu İl Temsilcisi İsmail Bayam, İl Spor Müdürü Ataşbak’ın yaklaşımından dolayı teşekkür etti. Bayam, Karabük’te güçlü rakiplerine rağmen altın madalya kazanan Elif Nur Kavut, Zeynep Usul, Sinan Aslan ile ikinci olarak gümüş madalya kazanan Dilara Akalan’ın gelecekte milli takımın değişmez sporcuları olacağını ifade etti.

“Destek artıkça daha çok madalya kazanırız” diyen Bayam, malzeme konusunda bazı eksiklerinin bulunduğunu, ayrıca halterde sporcuların özel beslenmesi gerektiğinin altını çizerek bu konuda yardım ve destek istedi.

Bayam, hedeflerinin Adana’dan daha fazla sporcuyu milli takımlara kazandırmak olduğunu da sözlerine ekledi.