Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak,  Muhammet Hanifi Tanrıkulu’nu güçlü rakiplere rağmen anlamlı başarısından dolayı kutlayarak, asıl hedefin olimpiyat oyunlarına katılmak olduğunu söyledi.

2 yıl önce Demet Parlak’ın 3.75’lik derecesiyle Çek Cumhuriyeti’nde liseler dünya şampiyonu olduğunu hatırlatan Ataşbak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Demet Parlak’ın ardından Muhammet Hanifi Tanrıkulu’nun da Liseler Dünya Şampiyonu olması, doğru yolda olduğumuzu kanıtlıyor. Atletizm Federasyonu, rekortmen sporcular Burak Yılmaz, Demet Parlak, Zeki Cem Tenebüken ve en son Muhammet Hanifi Tanrıkulu’nun elde ettikleri başarı sonuçlar nedeniyle Adana’da sırıkla atlama okulu açacak. Bunun altyapısı hazır durumda, Yüreğir Serinevler Spor Kompleksi içinde çağdaş atletizm pisti, ayrıca sporcuların 3 öğün yemek yiyeceği ve konaklayacağı Atletizm Kamp Eğitim Merkezi ile cimnastik salonu var. Ardı ardına gelen başarıların gerçek mimarı olan Dünya ve olimpiyat şampiyonu spor tarihinin en büyük sırıkla atlama rekortmeni Sergey Bubka’ın ekibinden ve bir yıldır Adana’da bulunan TOHM antrenörleri Ukraynalı Antrenör  Aleksandry  Symakhin ile İbrahim Halil Aydın ve Atletizm Federasyonu Adana İl Temsilcisi Abdulkadir Uğur’a emeklerinden dolayı teşekkür ederim.”

-GERÇEK HEDEF 2016 RİO VE 2020 TOKYO OLİMPİYATLARI-

Ataşbak, rekor kıran sporcularla gurur duyduğunu,  desteğini artıracağını belirterek, gerçek hedefin 2016 Rio, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları olduğunu, antrenörlerin çalışma programını ona göre düzenlediklerini de sözlerine ekledi.