Ataşbak, İl Spor Müdürlüğünde Araştırma Görevlisi Metin Bölükbaşı  ile birlikte Tufanbeyli Belediye Başkanı Av. Remzi Ergü, Feke Belediye Başkanı Ahmet Sel ve Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe’yi makamlarında ziyaret ederek, ilçe, belde ve kırsal kesimlerde sporu geliştirmek, tabana yaymak için yapmayı hedefledikleri ortak çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Yerel yöneticilerin sporu önemsemelerinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Ataşbak, şöyle devam etti:

“İlçe belediye başkanlarıyla koordineli çalışarak sporu kırsal kesimlere kadar götürmeyi hedefliyoruz. Bu bağlamda, kente en uzak ilçemiz olan Tufanbeyli başta olmak üzere Feke ve Saimbeyli Belediye Başkanlarını ziyaret ederek, ilçe, belde ve kırsal kesimlere  başta tesisleşme olmak üzere yapacağımız spor etkinlikleri paylaştık.  Belediye başkanlarının hizmetleri arasında sporu değerlendirmeleri  beni gelecek için umutlandırdı. Tesislerde ki eksikleri görme adına ziyaret çok yararı oldu. Özellikle yerel yöneticileri ziyaretimizde okul yöneticileri ve beden eğitim öğretmenlerinin basketbol potası, voleybol filesi ve diğer ihtiyaçlarını da tespit ettik. Bunları periyodik aralıklarla yerine getireceğiz. Hatta, kurumumuza ait bazı tesislere bakım, onarım, güvenlik için görevli bile bırakmayı düşünüyoruz.”

-“HER ŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEK DOĞRU DEĞİL”-

İlçede varlıklı, hayırseverlerin spor tesisi yaptırmasını isteyen Ataşbak, “Toplum olarak her şeyi devletten beklemek gibi bir sorunumuz var. İlçede cami, derslik, sağlık ocağı kadar önemli olan spor tesislerini yaptıracak olan hayırseverlerin adını tesislerde yaşatmak istiyoruz. Gençleri kötü alışkanlıktan uzaklaştırmak ve sağlıklı olmasını sağlamanın yolu spordan geçer” dedi.

Ataşbak, ilçelerde yapılacak sosyal ve kültürel şenlikler kapsamında başta ata sporu güreş olmak üzere gerçekleştirilecek olan spor etkinliklerine destek sözü verdi.

Feke Belediye Başkanı Ahmet Sel, ziyaretin anısına ve spora desteklerinden dolayı İl Spor Müdürü Ataşbak’a yöresel el dokuması kilim armağan etti.

Ataşbak, sporu geliştirmeyi ve yaygınlaştırmayı, kırsal kesimlere taşımayı hedeflediğini belirterek fırsat buldukça diğer ilçe, belde, kırsal kesimleri ziyaret edeceğini sözlerine ekledi.