Son yıllarda fiziki şartların geliştirilmesine yönelik atılımlar içinde bulunan ATDSK, son kortun yapımı ile birlikte 2’si kapalı 10 sert zemin ve 5 toprak kortu ile her şartta ve zeminde turnuvalara ev sahipliği yapacak, tenis altyapısına her şartta hizmet verecek kulüp haline geldi.

Ali Refah Keskin’in başkanlığa getirildiği 2016 yılından itibaren değişim rüzgarlarının estiği ATDSK’da yatırım hız kesmiyor. Türk Tenisi’nin marka kulübü olan ATDSK’da 2016’da 4 toprak kort yapıldı. 2017 yılında, ATDSK alt yapısından yetişen Adanalı milli tenisçiler Çağla Büyükakçay ve İpek Soylu’nun adlarının verildiği sert zemin olarak inşa edilen 2 merkez kort hizmete açıldı.

TÜRKİYE’NİN TEK KULÜBÜ

2018’in en büyük yatırımı ise 5’inci toprak kortun yapımı oldu. 2 ayda tamamlanan 5’inci kortun hizmete girmesiyle birlikte ATDSK’nın kort sayısı 2’si kapalı 10 sert zemin kort ve 5 toprak kort olmak üzere toplam 15 korta yükseldi. ATDSK, 5 toprak, 10 sert zemin korta sahip olma avantajıyla hem sert zemin, hem toprak kortlarda uluslararası düzeyde turnuva alabilecek Türkiye’deki tek kulüp haline geldi. 

5’inci toprak kortu inceleyen ATDSK Başkanı Ali Refah Keskin ve Sayman Üye Yusuf Boğa, zemini silindirle sıkılaştırılan, çizgileri, filesi ve aydınlatması da yapılan toprak kortun kullanıma hazır hale geldiğini söylediler. ATDSK olarak Türk Tenisi’ne şampiyon sporcular yetiştirmek için çalıştıklarını, bu hedefte sponsor desteğinin de önemli olduğunu kaydeden Keskin ve Boğa, “Kulübümüzdeki fiziki şartları son 2-3 yılda yaptığımız yatırımlarla çok üst düzeye getirdik. Sadece sert zemin değil, toprak kortlarda da uluslararası düzeyde turnuvalara ev sahipliği yapacabilecek ve sporcularımıza her şartta hizmet verebilecek bir kulüp olduk. Bu yatırımlarımızın ardından şampiyon tenisçiler yetiştirmeye yönelik daha büyük hedeflerimiz de var. Bunları da zamanı geldiğinde paylaşacağız. Yılın 365 günü uygun iklime sahip Adana’nın Türkiye’de tenisin merkezi olması için çalışmaya devam edeceğiz” dediler.