2016’da Antalya’da yapılan Dünya Süper Seniors Şampiyonası’nda 5 rakibini peş peşe yenerek Türk Veteran Tenisi’nde tarihe geçen Konyalı İsmail Serim, geçtiğimiz mayıs ayında Antalya’daki takımlar şampiyonasında dönüşte geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirmişti. Adana Tenis, Dağ ve Su Sporları Kulübü’nde (ATDSK), Serim anısına senyör turnuvası düzenlendi. Adana, Adıyaman, Antalya, Gaziantep, Hatay, İstanbul, Kahramanmaraş, Kocaeli, Konya, Mardin, Mersin ve Muğla’dan tenisçilerin katıldığı turnuvada, 24 Eylül’deki final maçlarının ardından sporculara kupaları törenle verildi. Kupa töreninde konuşan Serim’in yakın arkadaşı olan, ATDSK’nın kurucu üyelerinden Atilla Binöz, merhum tenisçinin Türk Senyör tenisine büyük katkısı bulunan sporculardan biri olduğunu, bu katkıları nedeniyle tenis camiasında her zaman minnetle anılacağını söyledi. ATDSK Başkanı Ali Refah Keskin de, yarım asra yaklaşan tenis hayatında birçok ilke ve başarıya imza atan, Türk Veteran Tenisi’nin duayenlerinden Serim’in adını düzenledikleri turnuva ile bir kez daha anmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
7 KUPA ATDSK’NIN
ATDSK sporcularının 7 kupa aldığı İsmail Serim Senyör Tenis Turnuvası’nda şampiyon ve ikinci olan sporcuların isimleri şöyle:
TEK ERKEKLER’de 35+’da Ali Refah Keskin (ATDSK), Evren Saygın (Ferdi), 40+’da Sedat Filiz (GATİK), Muharrem Karadağ (ATDSK), 45+’da Aziz Karakoyun (Ferdi), Hakan Türe (Ferdi), 50+’da Kemal Canlı (KTSK), Sermet Soylu (ATDSK), 55+’da Yunus Binöz (ATDSK), Selçuk Şerifoğlu (ATDSK). TEK BAYANLAR’da 35+’da Pelin Gül (Ferdi), Ayşe Aygar (METİK), 40+’da Necla Bayıroğlu (METİK), Deniz Uysal (ATDSK), 45+’da Aylan Kurtar (ATDSK), Hatice Yaveri (Ferdi). ÇİFT BAYANLAR’da 35+’da Hatice Yaveri ve Necla Bayıroğlu çifti, Pelin Gül ve Ayşe Aygar çifti.