'ETRAC YÜREĞİR 2016' Avrasya Geleneksel Okçuluk Müsabakaları'nın ilk gününde Türk sporcuların yanı sıra 19 ülkeden 120 yabancı sporcunun kıyasıya yarışları nefes kesti. Mustafalar köyü mesire alanında gerçekleştirilen müsabakalara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Atlı ve yaya okçuluk müsabakalarını heyecanlı gözlerle izleyen vatandaşlar sporcuları alkış yağmuruna tuttu. 

BAŞKAN ÇELİKCAN: "ADANA BİR İLKİ YAŞIYOR"
ETRAC'ın dünyanın birçok ülkesinden sporcuların katılımıyla uluslararası bir organizasyon olduğunu belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ''Adana bugün büyük bir organizasyona ev sahipliği yapıyor, bir ilki yaşıyor. Böylesine anlamlı bir organizasyonu Adanamızla buluşturmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Vatandaşlarımızı hafta sonu seyir zevki yüksek bir etkinlikle buluşturduk. Ata sporlarımıza, geleneğimize, milli değerlerimize sahip çıkıyoruz. Bütün sporcularımıza başarılar, vatandaşlarımıza da iyi seyirler diliyorum" şeklinde konuştu.

AKROBASİ GÖSTERİLERİ BÜYÜLÜYOR
Kulvarında dünyanın en büyük organizasyonlarından biri olan ETRAC YÜREĞİR 2016'yı Yüreğir Kaymakamlığı ve Yüreğir Belediyesi organize ediyor. Müsabaka ve şenlikler Adana için bir ilk olma özelliğini taşıyor. Ülkemiz adına da ilklerin yaşandığı etkinlikte Akrobasi gösterileri nefes kesiyor. Türkiye’de ilk kez Çevgan yani Batılıların “Polo” dediği Orta Asya sporunun gösteri müsabakası, atlı okçuluk, atlı akrobasi, atlı cirit ve bir Orta Asya sporu olan  “Gökbörü” sporu da ilk kez Adana’da seyirciler ile buluşuyor. Etkinlikler 9 Ekim Pazar günü Mustafalar Köyü mesire alanında saat 10.00'da başlayacak kahvaltı programı ve saat 13.00'deki gösterilerle devam edecek. Saat 16.00'da ise ödül töreni düzenlenecek.

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ve Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel'in ev sahipliği yaptığı ETRAC YÜREĞİR 2016 müsabakalarının ilk gününe AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Adana İl Koordinatörü İsmail Bilen, AK Parti Adana Milletvekilleri Av. Mehmet Şükrü Erdinç, Tamer Dağlı, Fatma Güldemet Sarı ve  AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni ile birlikte davetliler katıldı.