Vali Mahmut Demirtaş, Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, müsabaka öncesi Yüreğir İlçesi Köprülü Mahallesinde bulunan Şehit Jandarma Er Rasim Şevik Kültür Parkı’nda etkinliğe katılacaklarla yemekte bir araya geldi.
Burada konuşan Vali Demirtaş, müsabakaya katılmak üzere kente gelen yarışmacılara sevgi ve saygılarını sunarak “Hoş geldiniz” dedi.

Vali Demirtaş, Avrasya Uluslararası Geleneksel Okçuluk Müsabakaları’nın Adana’da yapılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “20 ülkeden yaklaşık 500 sporcu İlimize geldi. Adana daha öncede olduğu gibi yine çok büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmaktadır. İnşallah yarın başlayacak olan müsabakaların kazasız belasız bir şekilde sonuçlanmasını diliyorum. Tekrar tüm konuklarımıza ve sporcularımıza kentimize hoş geldiniz diyor, müsabakaların başarılı geçmesini temenni ediyorum” diye konuştu.
Gecede Mehteran Takımı mini bir konser vererek, konukların coşkulu saatler yaşamasına neden oldu.

 TÜM VATANDAŞLAR DAVETLİ
Mustafalar Köyü Mesire alanında yapılacak ve tüm vatandaşların davetli olduğu müsabakalarda Türk sporcularla birlikte Avrupa ve Asya ülkesinden sporcular katılıyor.


 KIRGIZLAR GÖSTERİLERİYLE BÜYÜLEYECEK

 Müsabakada dünyada şovları ile ünlü Kırgız süvari okçuları, Kırgız gösteri gurubu, at üzerinde kendilerini ateşe vererek, yaptıkları atlı akrobasi gösterileri sunulacak.

TÜRKİYE’DE İLKLER YAŞANACAK
Türkiye’de ilk Kulvarında dünyanın en büyük organizasyonu olan Yüreğir ETRAC Yüreğir Kaymakamlığı ve Yüreğir Belediyesi organize ediyor. Müsabaka ve şenlikler Adana için bir ilk olacağı gibi Ülkemiz adına da ilkler yaşanması beklenmektedir. Türkiye’de ilk kez Çevgan yani Batılıların “ Polo” dediği Orta Asya sporunun gösteri müsabakası yapılacaktır. Atlı okçuluk, Atlı akrobasi, atlı cirit ve bir Orta Asya sporu olan  “Gökbörü” sporu da ilk kez Adana’da seyirciler ile buluşacaktır.

Avrasya Uluslararası Geleneksel Okçuluk Müsabakaları Gençlik ve Spor Bakanlığı ve  THY’nin ana sponsorluğunda gerçekleştiriliyor.