Aybaba şunları söyledi:
Adana Demirspor büyük derecede prestij kaybetmiş. Ekonomik olarak ve takımın nüvesi olarak bunu dile getirebiliriz. Demirspor’un 3-5 yıllık planlamaya ihtiyacı var. Burada önemli olan planlamayı uygulamaya geçirmek.

20 Yıllık sürece bakıyorsunuz paralar saçılışmış, ortada ne futbolcu var ne de başarı. Şimdi biz göreve geldiğimiz andan itibaren proje üretelim, kurgu yapalım dedik ve yola çıktık. Bunu Türk futbolu adına, Adana futbolu adına yapmaya gayret göstereceğiz. Biz bunun için görevi kabul ettik. Bugün itibarı ile herkesin yanımızda olması gerekiyor. Yani birlikte hareket edelim.

Oyuncu almakta zorlanıyoruz. İsteseydik şuan kampta 100 oyuncu olurda ama yine hata olurdu. Oyuncu transferinde karşımıza ekonomik sorun çıkıyor. O nedenle üçüncü, dördüncü, beşinci oyunculara yöneliyoruz. Bende görüyorum çok yanlış var ve yeteri kadar yapılmış. Ekonomik sıkıntı noktasında söz ve vaat sorumluluğunu biz üstleniyoruz.

Kulüpte profesyonel olarak bir şey yok. Yani işimiz kolay değil. Hedefimiz öncelik olarak kadroyu 25 oyuncuyla tamamlamak. 7-8 oyuncu ile görüşmeler sürüyor. 2 Brezilyalı oyuncu gelmek üzere. Bir de yabancı olarak çok kaliteli golcü oyuncu var. Aldığımızda çok daha iyi olacak. Altyapıdan 3 iyi oyuncu var. Onlarda sürekli A takımda kalacaklar ve forma şansı arayacaklar.

Şuna da inanıyorum; imkansızlıklar büyük başarıları da beraberinde getirebilir. Adana Demirspor’u bugünlerinde sahiplenmek gerekir. Şehirle, taraftarla bir olmamız gerekiyor. Sabri transferi ile ilgili bu bir hayal. Bu tip söylentiler Demirspor’a zarar veriyor. Kim söylüyorsa yanlış bir durum. Transferleri teknik heyet olarak hepimiz konuşup yönetiyoruz.

Geldiğimde futbol takımı yoktu. Yani futbol yaşantımda bunu ilk burada gördüm.Belli sıkıntılar var. Yönetim tarafından bir tarih verilmiş. Sanırım 25 Ağustos; bu tarihte bazı ödemeler olmaz ise iş başka noktalara gider. Daha kafadan büyük sorunlar yaşanır. Burada yönetim kurulu ile de görüşüyoruz. Mutlaka gerekeni yapacaklardır.

Her teknik adamın ve heyetin fiyatı vardır. Biz bunun yarısına imza attık. Yani benim hedefim ülke dışında görev yapmak vardı ama memleketi tercih ettim. Demirspor’a profesyonel yapıyı oluşturmak için buradayız. Yönetim kurulu da mutlaka belli ödemeleri yapacaktır.

Taraftarların mutlaka bu sene daha fazla destek vermesi gerekiyor. Yani Demirspor’un nereye gideceğini taraftar belirleyecek. Bu anlamda Demirspor için bir süreç belirlemek gerekir. Sabır şart kere şart. Elimizden gelen çalışmayı yapıyoruz. Herkes planını Demirspor için yapsın. Kişilerle olan sorunu bir kenara bırakın çünkü Demirspor bundan zarar görür.

Biz teknik heyet olarak yönetime yardımcı oluyoruz. Onlara rahatlatıcı sistemde getirdi. Ödemeleri üçe böldük. Ağustos, Ocak ve Mayıs aylarına böldük ödemeleri. Altyapıda ise plan yapacağız. Rasin hoca ile oturup konuşacağız. A takıma yükselmeyenlerin bonservislerini göndereceğiz.