Bağcı, Yüreğir Serinevler Spor Salonu’nda gerçekleştirilen “Kulüplerarası Ritmik Cimnastik 1. Etap Genç ve Büyükler Grup Müsabakaları” için bulunduğu Adana’da yaptığı açıklamada, organizasyondan dolayı yöneticilerin ve spor salonu çalışanlarının özverili çalışmasına ve ilgilerine teşekkür etti.

Ritmik Cimnastikte Rio Olimpiyat Oyunları’na katılma hakkını kaybettiklerini, ancak Artistik Cimnastikte şanslarının sürdüğünü belirten Bağcı, şöyle devam etti:

“Ritmik cimnastikte istediğimiz yerde değiliz. Ancak, Artistik cimnastikte hayli iyi konumdayız. İskoçya'nın Glasgow kentinde gerçekleştirilen 46. Artistik Cimnastik Dünya Şampiyonası'nda erkeklerde Ümit Şamiloğlu, Ferhat Arıcan, İbrahim Çolak ve Ahmet Önder, kadınlarda ise Tutya Yılmaz, Demet Mutlu ve Ekin Morova ile katılan milli takım, bireysel olarak madalya elde edemedi. Milli takımlar, topladığı puanlarla Nisan ayında Rio'da yapılacak olimpiyat seçmelerine katılma şansı yakaladı. Türk sporcular uluslararası müsabakalarda ağırlıklarını hissettiriyorlar. Ümit Şamiloğlu barfikste dünya sıralamasında üçüncü konumda, Ferhat Arıcan, Uluslararası Cimnastik Federasyonu tarafından 2015 yılının en değerli sporcu seçildi. İbrahim Çolak, halka dalında dünya sıralamasında yerini koruyor. Bunlarla yetinmeyeceğiz. Daha önemli başarılar hedefliyoruz.”

-“11 BİN LİSANSLI SPORCUYA SAHİBİZ”-

 Göreve geldiklerinde bin 300 lisanslı sporcuları bulunduğunu hatırlatan Bağcı, “Bin 300 sporcu ile devir aldığımız federasyonda bu sayıyı 11 bine çıkarmayı başardık. Ayrıca, 500 üst düzey antrenör, 40’ı uluslararası olmak üzere 300 hakemimiz var. Okul-kulüp-aile üçgeniyle altyapıya büyük önem veriyoruz. Geleceğin Avrupa, Dünya ve Olimpiyat sporcularını hazırlıyoruz” diye konuştu.

Dünya Okullararası Cimnastik Şampiyonası’nın (CİMNASİADE)  11-18 Temmuz 2016 tarihleri arasında Trabzon’da yapılacağını, ayrıca 13-19 Haziran tarihleri arasında İsrail’de de Ritmik Cimnastik Avrupa Şampiyonası’na katılacaklarını, her iki yarıştan madalya beklediklerini belirten Bağcı, iyi hazırlık yaptıklarını kaydetti.

-“ADANA CİMNASTİKTE DAHA İYİ OLMALI”-

Adana’yı çok önemsediklerini, geçmiş yıllarda her yıl milli takımlara sporcu kazandırdığını belirten Bağcı, konuşmasını şöyle tamamladı:

 “Adana cimnastikte daha iyi olmalı. Çünkü, kentte deneyimli antrenörler var. Bolu, İzmir, İstanbul, Ankara, Antalya, Edirne, Konya, Samsun ve Mersin cimnastikte lokomotif görevi yapan illerimiz. Pilot bölge olan Adana’yı da elbette önemsiyoruz. Organizasyon konunda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, İl Spor Müdür Vekili Mustafa Uyanık, Spor Şube Müdürü Halit Yılmazel ve özveriyle görev yapan organizasyon konusunda deneyimli ekip var. Adana’da ulusal ve uluslararası müsabaka yapılmasını sağlayacağız.”