Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Ayhan Barut, toplum üzerinde baskı kurularak, devletin tüm imkanları iktidar partisi için kullanılarak ve seçim kurulu kararları yok sayılarak yürütülen evet çalışmalarının amacına hiçbir şekilde ulaşmayacağını söyledi.  Barut, “Korkunun faydası yok. Ne yaparlarsa yapsınlar, Türkiye’nin her tarafını da evetlerle donatsalar 17 Nisan’da HAYIR’lı günler başlayacak. Çünkü yedi düvele meydan okuyup, gelecek nesillere bağımsız bir ülke bırakmak için canlarını feda eden, Cumhuriyeti kuran neslin çocukları ve torunları baskıya, dayatmaya boyun eğmez” dedi.

BARUT, SARIÇAM’IN KÖYLERİNDE
16 Nisan’da yapılacak anayasa değişikliği referandumuna sayılı günler kala, CHP Adana İl ve ilçe örgütleri, kadın ve gençlik örgütleriyle, parti gönüllüleri HAYIR çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İl Başkanı Ayhan Barut, Sarıçam İlçe Başkanı Celal Güven, Kurultay Delegesi Murat Öztanrıöver ve parti emekçileriyle birlikte Kürkçüler’in Göztepe, Müminler, Yürekli ve Dağcı köylerinde ve İncirlik’te yurttaşlarla bir araya geldi.

“ATATÜRK’E DAHİ VERİLMEYEN YETKİLERİ TEK KİŞİYE VERMEYİN”
Anayasa değişikliğiyle getirilmek istenen başkanlık rejimini “fren pedalı olmayan kamyona” benzeten Barut, anayasa değişikliğinin kabul edilmesi halinde Cumhuriyetten geriye sadece adının kalacağını kaydetti. Denetim mekanizması olmayan, yasama, yürütme, yargı erklerinin tek kişiye bağlandığı,  Azerbaycan, Suriye, Irak, Afganistan, Bangladeş ve Afrika ülkelerindekine benzeyen  tek adamlık rejiminin ülkeyi felakete sürükleyeceğini dile getiren Barut, “Ülkemizin kurtarıcısı Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e verilmeyen, padişahlarda bile olmayan yetkileri bugün bir tek kişiye vermeyin” diye konuştu.

“İKTİDAR DEVLETİN TÜM OLANAKLARINI KENDİ İÇİN KULLANIYOR”
Sağduyulu, Cumhuriyetçi, Atatürkçü, vatansever halkın tek adamlığa geçit vermeyeceğinden emin olduklarının altını çizen Barut, “HAYIR oylarının yükselişinden rahatsız olan, anketlerden istediği sonucu bir türlü alamayan siyasal iktidar, bugün baskıyla ve devletin tüm olanaklarını kendi çıkarı için kullanarak, halka tek adamlık rejimini kabul ettirmeye çalışıyor” şeklinde konuştu.

 “SEÇİM KURULU KARARLARI UYGULANMIYOR”

Diğer illerde olduğu gibi Adana’da da HAYIR pankartlarının ve afişlerinin ya parçalandığını ya da toplatıldığını ifade eden Barut, “Referandum süreci ne yazık ki, adil ve demokratik bir şekilde yürümüyor. Seçim kurulunun belirlediği alanlar dışına afiş, pankart asmak yasak olmasına karşın, fidanlar bile iktidar tarafından reklam alanı olarak kullanarak, doğaya zarar veriyor. İlçe seçim kurulları, belirlenen alanlar dışına asılan afiş ve pankartların toplatılması için ilgili birimlere karar tebliğ etmesine karşın, bu kararlar yerine getirilmiyor. Sadece bu durum bile, fiili olarak uygulanan ve bugün anayasa değişikliğiyle yasal hale getirilmek istenen antidemokratik bur rejim olan başkanlığa HAYIR demek için çok önemli bir neden” ifadelerini kullandı.

“CUMHURİYETİ KURAN NESLİN ÇOCUKLARI, TORUNLARI BOYUN EĞMEZ”
Cumhuriyeti ve demokrasiyi koruma kararlılığında olduklarını yineleyen Barut, “Ne yaparlarsa yapsınlar, Türkiye’nin her tarafını da evetlerle donatsalar 17 Nisan’da HAYIR’lı günler başlayacak. Çünkü yedi düvele meydan okuyup, gelecek nesillere bağımsız bir ülke bırakmak için canlarını feda eden, Cumhuriyeti kuran neslin çocukları, torunları baskıya, zulme boyun eğmez. Korkmuyoruz ve ülkemizin, cumhuriyetimizin, çocuklarımızın geleceği için HAYIR diyoruz” dedi.