Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, amatör spor kulüplerinin ağırlıklı olarak futboldan oluştuğunu belirterek, “Elbette futbol önemli bir sporumuz ama biz Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek, salon sporları kulüplerimize de nakdi ve ayni yardımda bulunuyoruz” dedi. Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu(ASKF) Başkanı Ahmet Bozan da, “Başkanımız Sayın Soner Çetin’e, böylesi güzel girişimi için teşekkür ediyor, örnek olmasını diliyoruz” dedi.

Çukurova Belediyesi Amatör Spor Kulüplerine Yardım Etkinliği, Orhan Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Törende konuşan Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu(ASKF) Başkanı Ahmet Bozan, Başkan Soner Çetin’e amatör spor kulüplerine desteği nedeniyle teşekkür etti. Başkan Bozan, “2018-2019 yılının Çukurova Belediyesi tarafından düzenlenen nakdi ve malzeme yardımı için buradayız. Belediye Başkanımız Sayın Soner Çetin’e çok teşekkür ediyorum. Adana, amatör sporunda bir çığır açtı ve salon sporları kulüplerimize de destek vererek tarih yazdı. Soner Çetin başkanıma amatör spor kulüpleri adına bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Gençleri spora teşvik etmenin, tüm kötülüklerden uzak durmalarının en önemli girişimlerinden olduğuna dikkat çeken Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, gençler için ne yapsa az olacağını belirtti. Gençlere öğütler veren Başkan Soner Çetin yardım töreninde yaptığı konuşmasına şöyle devam etti:
“Gençlerimiz için de, bütün hemşehrilerim için de ne yapsam azdır. Değerli gençler, bir işte başarılı olmak için yürekten inanacaksınız. İnanmak başarmanın yarısıdır, ondan sonra da çok çalışacaksınız. ‘Çalışmadan da başarıya ulaştım’ diyen doğruyu söylemiyordur. Sizler çok değerli hocalarımız, kulüp yöneticilerimiz ve ASKF başkan ve yöneticilerimiz sayesinde, bu terbiyeyle yetişiyorsunuz. Uyuşturucu kullanma yaşı ve maalesef suç işleme yaşı çok aşağılara inmiş durumda. Emniyet yetkililerinden de aldığımız bilgiler, uyuşturucu kullanma ve suç işleme yaşının 10 yaşın altına  düştüğü yönünde. Maalesef bu bizi çok üzüyor. Bunun için ne yapabiliriz. Gençleri nereye yönlendirebiliriz dedim ve sorumluluk aldım. Gençleri öncelikle spora yönlendireceğiz. ‘Spor Kenti adana Uyuşturucuya Hayır’ sloganımızla yola çıkarak, sizlere spor tesisleri kazandırmak başta olmak üzere, amatör spor kulüplerine destek olmak üzere çok önemli hizmetler gerçekleştirdik. Uyuşturucudan ve suçtan uzak durmanın bir başka yolu da kültür sanat etkinliklerine yönelmekti. Bunun için de yaptıklarımızı biliyorsunuz. Bir de bilimsel çalışmalar yöneltmekti. Şu ortamda bu gençlerden kriminal gençler çıkmaz. Yani suç işleme eğilimli insan bu salondan çıkmaz. Sporla uğraşan çocuklarımız, gençlerimizi alınlarından öpüyorum. Gençlerimizi doğru yönlendirdiğiniz ve hayata düzgün bir şekilde kişilik sahibi bireyler yetiştirdiğiniz içtin hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.”

Konuşmaların ardından Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, 154 bin 500 TL’lik çeki kulüpler adına Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ahmet Bozan’a takdim etti. Etkinliğin sonunda ise, salon sporları kulüplerinden sporcular, kendi branşlarında gösteriler gerçekleştirdi.