Türkiye’nin ve Adana’nın gururu, milli tenisçi Çağla Büyükakçay, Başkan Hüseyin Sözlü’yi ziyaret etti ve Adana’dan çeşitli branşlarda, çok sayıda başarılı insanlar çıkmasının kendisini gururlandırdığını vurguladı. Başkan Hüseyin Sözlü de, başarıda yetenek kadar, aile katkısının önemine vurgu yaptı ve Büyükşehir olarak sporu, sporcuyu desteklemeye devam edeceklerini bildirdi.
Türkiye’yi uluslararası arenada başarıyla temsil eden, dünya sıralamasında 77. sırada yer alan milli tenisçi Çağla Büyükakçay, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü ziyaret etti.

ADANA’DAN BAŞARILI İNSANLAR ÇIKMASI BENİ GURURLANDIRIYOR
Adana’dan her branşta başarılı insanlar çıktığını ve kendisinin de bu izlenime katkı koymaktan kıvanç duyduğunu söyleyen Çağla Büyükakçay, Adana Tenis Dağ ve Su Sporları Kulübü’nden başka başarılı sporcuların çıkmasını dilediğini söyledi.

BAŞARI İÇİN ÇOK ÇALIŞMAK ŞART
Marmara Üniversitesi Spor Yöneticiliği Bölümü’nde öğrenim gören Çağla Büyükakçay, turnuvalara katılımlardan dolayı devamsızlık sorunu yaşadığını açıkladı.
Günde 5-6 saat çalışmak zorunda olduğunu kaydeden Büyükakçay, bu temponun başarı için gerekliliğini anlattı.  

SPORA VE SPORCUYA DESTEK SÜRÜYOR
Tenis Dağcılık ve Su Sporları Kulübü’nün içine yapılacak ve Çağla Büyükakçay isminin verileceği iki tenis kortu için istenen “03 Asfalt” (Tenis konrtlarında kullanılan özel bir asfalt) desteği talebine olumlu yanıt veren Başkan Hüseyin Sözlü, sporu ve sporcuyu desteklemenin kendileri için çok önemli olduğunu belirtti.

AİLE DESTEĞİ ÇOK ÖNEMLİ
Başkan Sözlü, “Şehrimizden iki ünlü tenisçi çıkınca biraz araştırma gereği duydum ve ailelerinin onlara tam destek verdiğini gördüm. Adanalı tenisçi İpek Soylu’nun başarısının arkasında da, kendi yeteneğinin yanı sıra ailesini görüyoruz. Çağla Büyükakçay’ın dünya sıralamasında yükselmesini arzu ediyoruz. O’nun başarılarıyla gurur duyuyoruz. Sporun, yeni nesillerin sağlıklı yetişmesindeki önemini biliyoruz ve Adana Büyükşehir Belediyesi olarak çeşitli branşlardaki sporculara destek olmaya devam edeceğiz.”