STAT: 5 Ocak

HAKEMLER: Bülent Birincioğlu ?, Samet Çavuş ?, İlker Takpak ?

ADANA DEMİRSPOR: Şener *, Kamil *(Dk.78 Aybars *), Erçağ *(Dk.64 Özgür ?), Junınho *, Rajnoch *, Efe ?, Birol **, Keremcan **, Burak Keskin *, Mehmet Eren *(Dk.82 Raşit *), Dorge ?

BALIKESİRSPOR: Ahmet **, Caner ***, İsmail ***, Rıza ***, Murat Sözgelmez ***, Aykut ***, Lalawele **(Dk.86 Serhat **), Burak **(Dk.60 İlhan Depe **), Karıkarı **, Muhammet **(Dk.81 Mustafa **), Ertuğrul **

GOL: Murat Sözgelmez (Dk.62)

Adana Demirspor berbat bir oyun sergilediği Balıkesirspor’a yenilmekten kurtulamadı. Rakibin tek atağı gol olurken Demirspor bir çok fırsatı değerlendiremedi.

İLK YARI

Her iki takımda maça temkinli başladı. Daha çok kendi alanını kontrol eden takımlar cezaalanına uzak kaldılar. Ancak ilk yarının son 10 dakikasında Adana Demirspor rakibinin üzerine adeta karabasan gibi çöktü. Mehmet Eren ile rakibin sağ tarafını çökerten Demirspor belki dörde yakın net pozisyon buldu. Bu pozisyonların birinde de Caner topu cezaalanı içinde elle kesti ama hakem penaltıyı vermedi. Son bir dakikada ise Dorge kaleciyle karşı karşıya pozisyonda golü atamadı.

İlk yarı golsüz sona erdi.

İKİNCİ YARI

İkinci yarıda da hemen hemen ilk yarının benzeri oldu. Ancak golü bulan konuk takım oldu. Demirspor kalesine bir kez gelen Balıkesirspor Murat ile golü bulurken Demirspor yine kaçırdığı gollerle saç baş yoldurdu. Adana Demirspor yediği golün etkisiyle oyundan düşerken , atakları biraz daha şansa bıraktı. Bu yarıda Mehmet Eren, Dorge, Junınho sayısız gollük fırsatı değerlendiremedi. Karşılığında ise kaçan 3 puan aldı.

Maçta Balıkesirspor’un üstünlüğü ile bitti.


Burak Keskin sürprizi

Demirspor’un ilk üç maçında stoperde Rajnoch’un yanında Yiğitcan forma giydi. Ancak teknik direktör Yücel İldiz, sürprize imza atarak Yiğitcan’ı yanına alıp Burak Keskin’i ilk onbirde sahaya sürdü. Bu hamle tüm herkes tarafından sürpriz olarak yorumladı. Burak Keskin, hazırlık maçında Antalyaspor’a karşı çok iyi performans göstermişti. Ancak aynı performansı bu maçta gösteremedi.

Birol Hikmet ilk kez

Takımın Karabükspor’dan transferi Birol Hikmet, ilk kez resmi maçta ilk onbirde sahaya çıktı. Antalyaspor özel maçında da ikinci yarıda oyuna giren Birol Hikmet böylelikle resmi maçta da ilk onbirde forma giymiş oldu. Birol Hikmet, tam hazır olmamasına rağmen takımın en iyisiydi ama takım arkadaşları kendisine ayak uyduramadı.

Sizi saygı ile anıyoruz

Demirspor’un cezası nedeniyle taraftarlar maça giremediler. Hal böyle olunca da maraton tribünü boş kaldı. Yönetim kurulu da maraton tribününe devasa pankart açarak Sabancı ailesinin vefat eden isimlerini saygı ile andıklarını yazdılar. Pankartta vefat eden Sakıp Sabancı, İhsan sabancı, Hacı Sabancı ve Özdemir Sabancı’nın fotoğrafları yer aldı. Pankartın altında ise ‘Sizi saygı ile anıyoruz’ yazısına yer verildi.

Özür diliyoruz

Teknik direktör Yücel İldiz maç sonu yaptığı açıklamada özür diledi. Kazanmaları gereken maçı kaybettiklerinin altını çizen Yücel İldiz,”Bu maçı almamız gerekiyordu ama istediğimiz golleri bulamadık. Elimizden gelen çabayı gösterdik. Rakip takım bir kez geldi gol oldu. Artık bu maçı unutup geleceğe bakmamız gerekiyor.”dedi.

Samsun maçı Perşembe

Bu maçtan yenilgiyle ayrılan Adana Demirspor, Samsunspor maçını Perşembe günü oynayacak. Takım Çarşamba günü Adana’dan ayrılıp Samsun’a gidecek. Burada yapacağı son idmanla maç saatini bekleyecek. Mavi lacivertlilerde genel moral bozukluğu var.



DAKİKALAR:

9. Dakikada Birol’un pasında sağ kanattan Erçağ gelişine ortaladı. Ancak kaleci Ahmet topun hakimi oldu.

17. Dakikada Erçağ’ın pasında Dorge kafa ile vurdu. Top kaleci Ahmet de kaldı.

26. Dakikada Rajnoch’un hatasında Muhammet, yayın üzerinden sert vurdu ama top farklı dışarı çıktı.

36. Dakikada Muhammed yaklaşık 25 metreden sert vurdu. Şener elinden kaçırdı, savunma uzaklaştırdı.

38. Dakikada Mehmet Eren soldan sıfıra indi. Soldan sert ortasında savunmada Caner topu elle kesti ama hakem devam dedi.

40. Dakikada savunmadan seken topa Mehmet Eren, yayın içinde sert vurdu. Savunma uzaklaştırdı.

43. Dakikada Dorge kaleciyle karşı karşıya kaldı ama gecikince savunma uzaklaştırdı.

İlk yarı golsüz sona erdi.

62. Dakikada (GOL) Sağ taraftan gelen ortaya Murat Sözgelmez rahat bir şekilde kafaya çıktı ve topu ağlara gönderdi: 0-1

65.dakikada Junıor’un pasında Dorge altı pas içinde yine golü atamadı.

76. Dakikada Mehmet Eren kaleciyle çaprazdan karşı karşıya kaldı ama topu kaleciye teslim etti.

Maçta Balıkesirspor’un üstünlüğü ile sona erdi.