İddiaların asılsız, yayınların da maksatlı olduğunu vurgulayan Zihni Aldırmaz, Avukatı İsmail Boyraz aracılığıyla yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

 

          Radikal Gazetesi'nin 05.04.2013 tarihli nüshasında Adana Cumhuriyet Savcılığı'nın Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sayın Zihni Aldırmaz hakkında soruşturma başlattığı iddiasına yer verilmiş ise de, şu ana kadar Cumhuriyet Savcılığı'nca hakkında soruşturma yapıldığına dair Sayın Zihni Aldırmaz'a gelen hiçbir bildirim mevcut değildir.

 

          Yine Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Sayın Zihni Aldırmaz hakkında dava açıldığı bilgisine kesin bir şekilde yer verilmiş ise de, söz konusu mahkemede Zihni Aldırmaz hakkında açılmış hiçbir dava bulunmamaktadır. Sayın Zihni Aldırmaz hakkında söz konusu gazetede çıkan karalama ve itibarsızlaştırmaya yönelik bu haberler araştırmaya gerek duyulmadan kaleme alınmıştır.

 

          Aynı gazetenin 06.04.2013 tarihli nüshasında Adana Valisi Sayın Hüseyin Avni Coş'un "iddiaların fazlası yok eksiği var" sözlerine yer verilmiştir. Sayın Vali tarafından başlatılan hiçbir inceleme henüz neticelenmemiştir. Sayın Vali tarafından başlatılan incelemeler devam etmekteyken bir takım iddiaların doğru olduğu yönünde Sayın Vali'nin açıklama yapması yürütülmekte olan incelemelere direk müdahale teşkil etmekte, bu nedenle varsa dahi yapılan incelemelerin sıhhatini tehlikeye düşürmektedir. Sorumluluk makamının böylesi bir açıklama yapması oldukça manidardır ve demokratik hukuk devleti ilkeleriyle bağdaşmamaktadır. Sayın Vali, kesinleşmiş mahkeme kararıyla neticelendirilmediği sürece iddiaların doğru olarak kabul edilemeyeceğini bilmemekte midir?

         

          Yine Adana 8. Ağır ceza Mahkemesi’nde çete lideri iddasıyla yargılanan sayın Aytaç Durak ve Adana Valisi Sayın Hüseyin Avni Coş’un Radikal Gazetesi’nin aynı nüshasında yer alan haberinde benzer söylemde buluşması da oldukça manidardır.

 

          3 yıla yaklaşan görev süresince Sayın Zihni Aldırmaz yaptığı hizmetlerle Adana halkının her türlü takdirini ve beğenisini kazanmıştır. Çeşitli gazeteler tarafından yürütülmekte olan karalama ve itibarsızlaştırma çabaları bir takım siyasi hesaplar peşinde olan kesimlerin çaresiz çırpınışlarından öteye bir anlam ifade etmemektedir.

 

          Herkes tarafından bilinmektedir ki; 3 yıla yaklaşan görev süresi içerisinde 10 yılları aşan sürede yapılamayan hizmetler gerçekleştirilmiş, bu bağlamda kısaca özetlemek gerekirse; 16 adet bulvar hizmete açılmış, cumhuriyet tarihi boyunca 152 km ana kollektör yapılırken son 2 yılda 105 km ana kollektör yapılmış, geçmiş 10 yılda sadece 4 tane köprü yapılmışken son iki yılda 30 tane köprü yapılmış, 132 çıkmaz sokak açılmış, Adana'nın her noktasına her mahallesine hizmet götürülmüş, Adana’nın E-5 yolunun Güneyi olarak bilinen bölgesine ilk defa Büyükşehir Belediyesi hizmeti gitmiştir. Akıllı Dokunuş Projesi kapsamında 50 kavşakta düzenleme yapılmış ve işlevsel hale getirilmiştir, kültürel, sosyal ve sportif alanda birçok hizmetler gerçekleştirilmiş, 4 olan müze sayısı 16’ya çıkarılmış, yüzme havuzu sayısı 50’ye çıkarılmış, kapalı spor salonları inşa edilmiş, amatör spora yapılan destekle 113 bin 500 gencin spor yapması sağlanmıştır.

 

          Yapılan hizmetler bu basın bildirisine sığmayacak kadar çoktur. Bu nedenledir ki, Adana halkının desteğini ve sevgisini kazanmış olan Sayın Zihni Aldırmaz'ın, her türlü menfaati olumsuz etkilenen çıkar çevrelerince hedef haline getirilmesi kaçınılmazdır. Tüm bu gelişmeleri kamuoyunun ve Adana halkının bilgisine ve takdirine sunuyoruz.

          Sayın Zihni Aldırmaz’ın ne Allah’a, ne Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurumlarına, ne de Adanalılar’a verilemeyecek hiç bir hesabı yoktur. Yapılan her iftira şu ana kadar tarafımızca yargıya taşınmıştır. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da asılsız iddia ve iftirada bulunanları Yüce Türk Adaleti'ne havale etmeye devam edeceğiz.