Yaklaşık 2 ay süren 32 Takım ve 110 Kurumun katıldığı Asrın Zaferi Çanakkale Futbol Turnuvasında  Şampiyon Semiha Urinandı Ortaokulu, olurken ,ikinciliği Atatürk Kız Meslek Lisesi ,üçüncülüğü ise Karaisalı orta okulu olurken  gol kıralı Yunus Emre Dönderici, en iyi kaleci  ise Selim Çanakçı oldu.

Ödül töreninde konuşan Türk Eğitim Sen Adana 1 Nolu Şube Başkanı ve Türkiye Kamu Sen Adana İl Temsilcisi Selahattin Dolgun, yaklaşık 2 aydır süren Asrın Zaferi Çanakkale Futbol Turnuvasında Centilmence oynayan Takımlara teşekkür ederek konuşmalarına başladı.

 

, “Türk Eğitim-Sen olarak bu turnuvayı düzenlemekteki en büyük amacımız üyelerimiz ve eğitim camiası içerisinde birlik beraberlik duygularını ön plana çıkarmak ve günlük hayatın stresinden arkadaşlarımızı biraz da olsa uzaklaştırmaktı. Sendikacılık faaliyetlerinin yanında sosyal etkinlikler de düzenleyerek yaşamın farklı bir alanına katkı koymanın mutluluğunu yaşıyoruz. Turnuvada emeği geçen herkese canı gönülden teşekkür ediyorum’ dedi.

 7 Haziran Seçimlerine de değinene Dolgun, Kamu Çalışanları kendilerine uygulanan baskıya karşı cevabını 7 Haziranda göstererek  üç dönem iktidar olan AKP’ye sandıkta gereken dersi vererek, iktidardan düşürdüğünü söyledi.Memuru masada satanların artık dayanacak bir dalı kalmadığını kaydeden Dolgun,İlkelerinden ödün vermeyen Dürüst sendika olan Türkiye Kamu-Sen’in her zaman olduğu gibi Memuruna sahip çıkmaya devam edecektir dedi

 

Sendikacılığın ciddi bir iş olduğunu vurgulayan Dolgun, “Türk Eğitim-Sen gerçek anlamda bir sendikadır. Bizim davamız, hak edenin hak ettiğini almasını sağlamaktır. Teşkilatın bu değerlere sahip çıkması son derece önemlidir. Biz birileri gibi ulufe dağıtmıyoruz, kul hakkı yiyerek makam pazarlamıyoruz! İşimiz sendikacılığı anlatmak, hak mücadelesini yerine getirmek, eğitim çalışanlarının  kazanımlarını korumak ve herkesin hak ettiğini almasına katkı sağlamaktır. Bunun dışındaki yol ve yöntemler bizim mücadele ahlakımızın dışındadır.

 

Biz böyle bir yaklaşımla hareket etmiyoruz, sendikacılık bu kadar basit değildir. Türkiye’nin geleceğini omuzlayan insanlar olduğumuzun şuurunda olmalıyız ve bu anlayışla hareket etmeliyiz.” dedi.                          

 

 Başkan Dolgun’un konuşmalarının ardından dereceye giren Okullara çeşitli ödüller ve kuopa verildi