Adana Balkan Türkleri Yardımlaşma Ve Kültür Derneklerinin, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü sponsorluğunda düzenlemiş oldukları Merhum Fehmi Arazlı (pamuk dede) 3.futbol turnuvası tamamlandı. Kamuoyunda Pamuk Dede olarak bilinen Merhum Fehmi Arazlı’nın adını yaşatmak için geleneksel olarak düzenlenen dernekler arası 3. futbol turnuvasının şampiyonu Adana Balkan Türkleri Yardımlaşma ve Kültür Derneği oldu

PAMUK DEDENİN ŞAMPİYONU ADANA BALKAN TÜRKLERİ DERNEĞİ OLDU

Geleneksel olarak düzenlenen 3.futbol turnuvasına Adana Balkan Boşnak Türkleri Derneği, Adana Balkan Türkleri Derneği, Çukurova Balkan Türkleri Derneği, Çevre tepe Köyü Arnavutlar Derneği, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Personeli, T-Grup Sigorta Yöneticileri, Çukurova Optik Yöneticileri ve Hilal Spor Yöneticilerinin oluşturduğu takımlar katıldı. Düzenlenen Pamuk Dede 3. futbol turnuvasında takımlar arası dostluk kardeşlik ve hoş görü vardı.

“DÜZENLENEN HER TURNUVANIN BİR GALİBİ OLMUŞTUR”
Her yıl Geleneksel olarak düzenlenen Merhum Pamuk Dede 3. futbol turnuvası Finalinde şampiyonluğu Adana Balkan Türkleri Derneği Gençleri göğüsledi. Turnuvada Çukurova Balkan Türkleri Derneği 2., T Grup Sigortacılık ve Adana Balkan Boşnak Türkleri 3.ve 4 oldu.
Şampiyon olan Adana Balkan Türkleri Derneği takımına kupayı, Akdeniz Balkan Türkleri Federasyon Başkanı ve aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi Bilgi işlem Daire Başkanı Mükremin Duygun, Takımın isteği üzerine Kupayı Derneğin Futbol takımını kuran ve turnuvanın yapılmasında büyük emekleri olan derneğin en genç Yönetim Kurulu üyesi Aziz Sağıroğlu’na verdi.

2.’lik Kupasını alan Çukurova Balkan Türkleri Derneği takımı adına Kupayı Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Dairesi Başkanı Mehmet Ali Arslan Takım Sorumlusu Mahmut Can İnip’e verdi. Adana Balkan Türkleri Derneği takımı adına kupayı alan Derneğin en genç üyesi Aziz Sağıroğlu ‘’Bu turnuva 3 yıl önce aramızdan ayrılan Bosna ve Balkanları Temsiliyet noktasında en iyi temsil eden Merhum Fehmi Arazlı büyüğümüz adına düzenlenmiştir. Fehmi Ağabeyimize Rabbimden Rahmet diliyorum. Adana Balkan Türkleri Derneği kurulalı 25 yıl olmuştur. Biz gençlerin derneğimize 25.yıl hediyesi olarak kupamızı hediye etmek istedik İnandık kazandık. Biz Gençler olarak hiçbir şeyin zor olmadığını her şeyin üstesinden gelineceğini bir kez daha kanıtladık. Bu turnuvada maçımızın galibi Balkan Gençliği olmuştur, dostluk olmuştur kardeşlik olmuştur” dedi.
Sağıroğlu, daha sonra şöyle konuştu;
“Takımların kurulmasında ve çalışmalarda emeği geçen başta Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü’ye başlama vuruşunu yapan MHP MYK Üyesi aynı zamanda milli futbolcumuz hemşerimiz Saffet Sancaklı’ya Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Dairesi Başkanı Mehmet Ali Arslan’a, Akdeniz Balkan Türkleri Federasyon Başkanımız Mükremin Duygun’a, İçme Suyu Dairesi başkanı Teoman Yılmaz’a, Turnuvamızın ev sahibi olan Adana Balkan Boşnak Türkleri Dernek Başkanı Züleyha Özbek’e ve tüm takım arkadaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum”

Adana Balkan Türkleri Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Oktay Ulaşan ise “Spor barıştır kardeşliktir hoşgörüdür. Bizde Balkan Türklerini en iyi temsil eden Merhum Fehmi Arazlı adına geleneksel futbol turnuvası düzenliyoruz ve bu turnuvalar her yıl daha coşkulu bir şekilde devam edecek ve onun adını yeni yetişen ve onu tanıma şansını bulamayan çocuklarımıza öğreteceğiz” diye konuştu. Ulaşan ayrıca “derneğimize şampiyonluk sevincini yaşatan gençlerimizi yürekten kutluyorum” dedi.