Adana’daki çifte turnuvanın ilki olan Türkiye Tenis Federasyonu’nun (TTF) 10 bin TL Ödüllü TSYD Adana Şubesi Kategori-2 Senyör Tenis Turnuvası 6 Eylül’de başladı. Murat Aslantaş’ın başhakemliğini yaptığı turnuvaya Adana, Antalya, Hatay, Mersin, Kahramanmaraş, Osmaniye, Gaziantep, Malatya ve İzmir’den 150’ye yakın tenisçi katıldı.

TEB 12 Yaş Türkiye Şampiyonası’na ise Adana, Adıyaman, Afyon, Ankara, Antalya, Aydın, Bursa, Denizli, Elazığ, Eskişehir, Hatay, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Konya, Mersin, Muğla, Sakarya, Samsun ve Tekirdağ’dan 136 sporcu katıldı. 8 Eylül’de başlayan eleme maçlarının ardından 32’lik ana tablo maçlarına geçildi. Ömer Levent Eralp’in başhakemliğini yaptığı turnuvada geleceğin şampiyon raketleri, kıyasıya maçlarla tenis şöleni yaşattılar.

ÖNCE KÜÇÜKLER SONRA SENYÖRLER

Turnuvaların finalleri de peş peşe yapılacak. TEB 12 Yaş Türkiye Şampiyonası, 15 Eylül Cumartesi günü yapılacak final maçları ve ödül töreni ile son bulacak. TSYD Adana Şubesi Kategori-2 Senyör Tenis Turnuvası’nın final maçları ise 16 Eylül Pazar sabahı oynanacak. Final maçlarının hemen ardından kupa töreni yapılacak. Törene TSYD Adana Şubesi Başkanı Kurtul Çakın ve Yönetim Kurulu üyeleri, dernek üyesi spor yazarları, ATDSK üyeleri, sporcular ve tenis severler katılacak.

Son yıllarda yaptıkları yatırımlarla fiziki şartlarda kulübün çıtasını yükselttiklerini hatırlatan ATDSK Başkanı Ali Refah Keskin, “5 toprak, 2’si kapalı 10 sert zemin kort olmak üzere toplam 15 korta sahip olan kulübümüz hem toprak, hem sert zeminde ulusal ve uluslararası turnuva alabilecek Türkiye’deki tek spor kulübüdür. 6 Eylül’den bu yana önce senyör, ardından 12 yaş tenisçilerin katıldığı çifte turnuva ile kulübümüzde tenis şöleni yaşandı. Geleceğin şampiyon raketleri olan 12 yaş tenisçilerinin sabah 9’da başlayan maçları tamamlandıktan sonra, senyör tenisçiler kortlarda mücadele ettiler. Turnuvada emeği geçenleri, hakemlerimizi, katılan sporcularımızı, ailelerini, antrenörlerini kutlarım” dedi. Başkan Keskin, bu turnuvaların tamamlanmasının ardından kulübün üyelerine yönelik düzenlenen, üye olmayanların da davet ile katılabildikleri Tekler Tenis Turnuvası’nın başlayacağını sözlerine ekledi.