Çukurova Belediyesi’nin sponsor olduğu Tennis Europe takviminde yer alan turnuvaya 14 ülkeden toplam 152 tenisçi başvurdu.

   Adana Tenis, Dağ ve Su Sporları Kulübü (ATDSK) kortlarında yapılacak olan 18’inci Çukurova Belediyesi Cup’ta (2018 Tennis Europe Junior Tour) genç raketlerin tenis şovları bir kez daha yaşanacak. Kortlarda fırtına gibi esecek olan genç raketler, şampiyon olmak için kıyasıya mücadele edecekler. Çukurova Belediyesi Cup’a Türkiye, Ukrayna, Romanya, Almanya, Fransa, Tunus, Bulgaristan, İtalya, Rusya, Sırbistan, Belçika, Makedonya, Malta ve Kıbrıs olmak üzere 14 ülkeden 89’u erkek 152 tenisçi başvurdu.

   BAYRAM HAVASINDA AÇILIŞ

   Çukurova Belediyesi Cup’ın Turnuvanın ilk 2 gününde eleme maçları yapılacak, 23 Nisan’da ise ana tablo maçlarına geçilecek. 18’inci Çukurova Belediyesi Cup 14 Yaş Uluslararası Tenis Turnuvası’nın açılış töreni de 23 Nisan’da saat 17.00’de yapılacak. Açılış töreni dünyanın tek çocuk bayramı olan, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara hediye ettiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, ruhuna yakışacak programla gerçekleşecek. ATDSK’da tesislerinde kendileri için hazırlanacak özel ikramlarla kortlarda kaybettiklerini enerjilerini kazanacak olan sporcular, kulüp bünyesinde hizmet veren Adana Dans Akademi’nin organize ettiği Zumba Kids ile bu kez kortlarda zumba yapacaklar. Organizasyon, sporcuların kardeşliğine sahne olacak.

 

 FİNAL 29 NİSAN’DA

   Toplam 9 gün sürecek olan Çukurova Belediyesi Cup, 29 Nisan’da oynanacak tekler ve çiftler final maçları sonrası kupa töreni ile sona erecek. Turnuvanın kapanışı da açılış töreni gibi muhteşem olacak. 2 yıl önce Adana’da ilk kez 350 kişinin aynı anda Zumba yaparak bölge rekoru kırılmasına ev sahipliği yapan ATDSK’da 18’inci Çukurova Belediyesi Cup’ın kapanış töreninde de zumba yapılacak. Turnuvaya katılan sporcular, aileleri, kulüp üyeleri, davetliler ve diğer tüm katılımcılar tenis kortlarındaki zumba gösterisiyle turnuvayı sonlandıracaklar.

   AVRUPALILARIN ADANA BULUŞMASI

   Kendisi de ATDSK üyesi ve iyi bir tenisçi olan Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, uluslararası tenis organizasyonuna sponsor olarak uluslararası turnuvanın Adana’da gerçekleşmesine katkıda bulunduklarını, bunun kentin tanıtımı ve spor turizmi açısından da önemli olduğunu söyledi. Başkan Çetin, “Çukurova Belediyesi olarak kentimizin tanıtımı açısından büyük bir yararı olacağına inandığımız, böylesine güzel bir turnuvaya destek sağlamaktan dolayı mutluluk ve gurur duyuyoruz. Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden tenisçiler, antrenörleri ve ailelerinin geldiği, bir anlamda Avrupalıların buluştuğu Adana’mızın da dünya kenti, Avrupa kenti olduğunu Türk misafirperverliği ile göstereceğiz. Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği, dünyanın tek çocuk bayramı olan 23 Nisan’da açılışı yapılacak turnuvaya tüm tenis severlerimizi, Adanalıları davet ediyoruz” dedi.

   ATDSK Başkanı Ali Refah Keskin de, Çukurova Belediyesi Cup’a katılan her sporcunun yanı sıra, onlarla birlikte gelen antrenör ve ailelerini birer turizm elçisi olarak da gördüklerini belirterek, “Bu yıl turnuvamızın hiçbir sorun yaşanmadan sonuçlanması için gereken tedbirlerimizi aldık, hazırlıklarımızı yaptık. Turnuvamıza sponsor olan Çukurova Belediyemize de spora ve sporcuya katkıları nedeniyme şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.