3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen festivale katılan bisikletliler, “Çukurova aşktır, spor sağlıktır” diyerek pedal çevirdiler. Sporculara çekiliş sonucunda 3 Adet Bisiklet ve 30 Adet kask hediye eden Başkan Çetin, “Çocuklarımıza ve gençlerimize spor bilincini aşılamak zorundayız. Bütün bu çalışmalarımızın hepsi bunun için. Hem 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle farkındalık yaratmak hem de çocuklarımızı bisiklet başta olmak üzere diğer sporlara yönlendirebilmek istedik. Sporun ve sporcunun yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

ENGELLİLER GÜNÜNDE PEDAL ÇEVİRDİLER

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, sporun ve sporcunun yanında olmaya devam ediyor. Adana’yı spor kenti yapan projelere imza atan ve son olarak uyuşturucuya karşı farkındalık yaratan mesajlar veren Başkan Çetin, bu yıl ilki düzenlenen Çukurova Belediye Başkanlığı Sporun Gülen Yüzü Bisiklet Festivali ile takdir topladı. Adana Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği ile Adana Bisiklet Topluluğu Derneğinin de katkı koyarak katıldığı festivale halk yoğun ilgi gösterdi. Bisikletiyle festivale katılan vatandaşlar, çocukların da olduğu etkinlikte keyifli anlar yaşadılar. Çukurova Belediye Başkanlık binası önünde başlayıp Turgut Özal Bulvarı, Duygu Kafe, Kenan Evren Bulvarı, Sepici Bulvarı, M.Kartal Bulvarı, Kasım Öner Bulvarı, 80. Yıl Bulvarından devam eden bisiklet turu yine Çukurova Belediyesi önünde son buldu.


“SANAT VE SPOR KENTİ ADANA”

Uyuşturucuya karşı farkındalık yaratan projelerin artarak devam edeceğini vurgulayan Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Uyuşturucuya karşı geniş çaplı bir kampanya başlattık. “Uyuşturucuya Hayır”, “Spor Kenti, Sanat Kenti Adana” diyoruz. Çocuklarımızı, gençlerimizi spora ve sanata yönlendirmeliyiz ki kötü alışkanlıklardan uzak dursunlar. Maalesef bugün emniyet yetkililerinin ifadelerine göre uyuşturucu kullanma yaşı 9 yaşına düştü. Bu çok tehlikeli ve üzüntü verici bir durum. Emniyet yetkililerine verdikleri çok değerli mücadele için teşekkür ediyorum. Ama sadece polisiye tedbirlerle, cezalandırmayla uyuşturucunun önüne geçemediğimiz gün gibi ortada” dedi.

“SPOR BİLİNCİNİ AŞILAMAK ZORUNDAYIZ”

Çocukların ve gençlerin mutlaka spora yönlendirilmeleri gerektiğinin altını çizen Başkan Çetin, “Ne yapacağız o zaman; ağaç yaşken eğilir. Bugün pırıl pırıl çocuklarımız da var aramızda. Bunlar büyüyünce bisikletçi olacaklar. Gençlerimize ve çocuklarımıza spor bilincini aşılamak zorundayız.  Bütün bu çalışmaların hepsi bunun için. Hem 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle farkındalık yaratmak hem de çocuklarımızı bisiklet başta olmak üzere diğer sporlara da yönlendirebilmek. Bugün bir farkındalık yaratmak için burada bir araya geldik. Bizi yalnız bırakmadınız. Biz de her zaman sporun ve sporcunun yanında olmaya devam edeceğiz. Bütün sporcu dostlarımızı sevgiyle saygıyla kucaklıyorum. Sağolun, varolun” diye konuştu. Çetin, Çukurova Belediye Başkanlığı Sporun Gülen Yüzü Bisiklet Festivali'ne katılan sporculara, çekiliş sonucunda 3 Adet Bisiklet ve 30 Adet kask hediye etti. Etkinlik birlikte çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.