Çukurova GİAD, Adana Tenis, Dağ ve Su Sporları Kulübü’nün (ATDSK) ev sahipliğini yaptığı, Avrupa Tenis Birliği’nin (Tennis Europe) turnuva takviminde yer alan Çukurova Cup’a ana sponsor oldu. 20’dan fazla yabancı ülkeden sporcuların katılacağı uluslararası turnuva, bu yıl Çukurova GİAD Cup adıyla gerçekleşecek.

Çukurova GİAD’ın üyelerle bir araya geldiği geleneksel toplantılarından biri olan Salı Buluşmaları, dernek üyesi Ali Refah Keskin’in başkanlığını yaptığı ATDSK Tesisleri’nde gerçekleşti. Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, dernek üyelerinin büyük ilgi gösterdiği toplantıda planladıkları organizasyonlarla ilgili bilgi verdi. Derneğin kendi malı binaya kavuşmak için yer arayışı içinde olduğunu bildiren Başkan Sakarya, ATDSK Başkanlığı’na getirilen Çukurova GİAD üyesi Ali Refah Keskin’i kutladı. Çukurova GİAD üyelerinin görev aldıkları her işi en güzel şekilde başarıyla yerine getirerek, Çukurova GİAD farkını gösterdiğini bildiren Sakarya, “Değerli üyemiz Ali Refah Keskin’in de, başkanlığına getirildiği, Adana’mızın güzide kulübü olan, yetiştirdiği sporcularla Adana’mızın adını duyuran Adana Tenis, Dağ ve Su Sporları Kulübü’nü Adana’nın bir numaralı kulübü yapacağına, ekibiyle birlikte çıtayı yükseklere taşıyacağına inancımız tamdır” dedi. Çukurova GİAD yönetimi olarak sadece üyeler için değil, Adana’ya hizmet için büyük organizasyonlar gerçekleştirdiklerini, 4 kez yaptıkları Çukurova Zirvesi ile dünyaca ünlü isimleri Adana’ya getirdiklerini hatırlatan Sakarya, “David Miller, Ken Livingtstone, Nouriel Roubini, Joseph Stiglitz, Gerhard Schröder gibi dünyaca ünlü konuklarımızın yaptığı konuşmalar dünyanın dört bir yanındaki ülkelerde yankı buldu. Adana’nın adını uluslararası düzeyde duyurduk, tanıtımına katkı koyduk. Çukurova GİAD olarak ekonomi, sosyal, kültürel olmak üzere hemen her alanda yer aldık. Bu kez, ATDSK’nın uluslararası turnuvalarından biri olan Çukurova Cup’a vereceğimiz destekle sporda da yer alacağız. Nisan ayında yapılacak Çukurova GİAD Cup için kendimize gelecek yabancı sporculara, antrenörlerine, sporcu ailelerine Adana’yı tanıtacağız” diye konuştu.

KAMP MERKEZİ ADANA

Üyesi olduğu Çukurova GİAD’la birlikte Çukurova Cup Tenis Turnuvası’nı gerçekleştirecek olmanın kendisini mutlu ettiğini bildiren ATDSK Başkanı Ali Refah Keskin de, Adana’nın tanıtımı noktasında verilen destek nedeniyle Sakarya’ya teşekkür etti. Bu yıl sporcuları yatılı misafir ederek Çukurova Cup’a katılımı artıracaklarını, Avrupalı sporcuların portakal çiçeklerinin kokularının etrafı kapladığı nisan ayında mücadele edeceklerini bildiren Keskin, “Adana’mız yılın her günü, 365 gün tenis oynamaya müsait iklime sahip bir kent. Yeni dönemde yapacağımız yatırımlar, Çukurova GİAD gibi verilen desteklerle tenis sporcularının Adana’yı çok daha fazla tercih etmeleri için çabalayacağız. Adana, neden ünlü tenisçilerin kamp yaptığı bir kent olmasın? İsteğimiz bunu gerçekleştirme yolunda adımlar atmak” dedi.

2015’te 13 ülkeden 106 sporcu

ATDSK’nin uluslararası tenis organizasyonlarından biri olan Çukurova Cup, bu yıl 16’ncı kez organize ediliyor. Turnuva, bu yıl 25 Nisan- 1 Mayıs tarihlerinde yapılacak. Geçen yıl yapılan turnuvaya Türkiye’nin yanı sıra Rusya, Romanya, Almanya, Norveç, Belarus, Estonya, İsveç, İsviçre, Cezayir, İrlanda, Hollanda ve Bulgaristan’dan 106 sporcu katılmıştı. Bir hafta sürecek turnuva, 1 Mayıs’taki final maçları ve ödül töreni ile son bulacak.

Avrupa Tenis Birliği hakkında

Dünyada tenis, Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF-International Tennis Federation), Tenis Profesyonelleri Birliği (ATP-Association of Tennis Professionals) ve Bayan Tenisçiler Birliği’nin (WTA-Women’s Tennis Association) organize çalışmaları ile yönetilir. Avrupa Tenis Birliği (Tennis Europe) de, Türkiye’nin de içinde bulunduğu 50 Avrupa ülkesinden oluşan, Uluslararası Tenis Federasyonu’nun (ITF) en büyük bölgesel kuruluşudur. Merkezi İsviçre’nin Basel kentinde bulunan birlik, ITF tarafından Avrupa Tenis Şampiyonası’nın yanı sıra bağımsız yarışmalar, etkinlikler düzenlemekle görevlendirilmiştir. Birliğin amacı, kendisine bağlı 50 ülke ile ITF arasında bağlantıyı sağlamak,  turnuva takvimi oluşturmak, turnuvalar düzenlemek, uluslararası turnuvalarla ilgili tavsiyelerde bulunmak ve çalışmalar yapmak, tenisi yaygınlaştırmak, gelişimine katkıda bulunmaktır.