Müsabakalar öncesi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.  Asım Savaş  Spor Salonunda yapılan serbest güreş müsabakaları minik, yıldız ve gençler kategorilerinde yapıldı.müsabakalara  Adana Gençlikspor,Mersin Büyükşehir,Adana Büyükşehir,Ceyhan Belediyesi,Yüreğir Belediyesi,Tufanbeyli Belediye,Karaisalı Belediye , Sarıcam Belediye ve Mersin Gençlik Spor kulüplerinden 200'ün üstünde sporcu katıldı. 

Güreş Federasyonu Adana İl Temsilcisi Yusuf İnce "Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz nezdinde 29 Ekim Cumhuriyet Kupası güreş müsabakaları düzenledik.93 yıllık coşkuyu  güreşerek kutladık. Yapılan müsabakalar oldukça çekişmeli geçti. Bu tür müsabakalar sporcuların maç tecrübesi kazanması için de çok önemli" diye konuştu. 

Ayrıca müsabakaları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Halit Yılmazel, Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHUM)Adana Koordinatörü Murat Adıgüzel müsabakaları izledi. müsabaka arasında sporculara Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ücretsiz makarna,tatlı, su ve çay ikramı yapıldı.

Dereceye giren sporcu ve kulüplere madalya ve kupalarını Güreş İl Temsilcisi Yusuf İnce ,İmamoğlu Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Arif Yılmaz,Asım Savaş Spor Salon Amiri Mehmet Durmaz, İsmet Atlı Güreş Eğitim Merkezi Amiri ve Milli Güreşçi  Miktad Birer ,Uluslararası Güreş Başhakemi Hüseyin Başçı,hakem ve kulüp antrenörleri verdi.

-TAKIM HALİNDE KİMLER BİRİNCİ OLDU?-

1-Adana Gençlikspor Kulübü

2-Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü

3-Sarıçam Belediyesi Spor Kulübü