Müsabakalar öncesi Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Yarışma öncesi sporcular tarafından açılış seremoni gösterisi sunuldu.

Yüzme Federasyonu Adana İl Temsilcisi Pervin Bulut, Rıza Salih Saray Kapalı Yüzme Havuzu’nda gerçekleştirilen Cumhuriyet Kupası Yüzme Yarışlarına Yarışmaya Katılan  Adana Gençlik Spor ,

Adana Gündoğdu Koleji Red Dolp ,Adana Kurtuluş Spor ,Adana Sualtı Sporları İhtisas ve Yüzme ,Adana Yüzme Spor , Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü Spor ,Adanus Spor ,Çukurova Üniversitesi ,Özgür Kulaçlar Spor ,Ünsal Fikirci Spor Kulüplerinden 150 sporcunun katıldığını, kulüplerin ilgisini kendisini gelecek için umutlandırdığını söyledi.

Küçük yaş grubunda sporcuların daha fazla ilgi gösterdiği yarışların kıyasıya geçtiğini belirten Bulut, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Cumhuriyetin Kuruluşunun 93. yılın’da Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve bu yolda uğruna canını feda eden aziz şehit ve gazileri rahmetle anıyoruz.Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun.Bugün Cumhuriyetimizin 93 .yıl dönümünü yüzerek kutlamanın mutluluğunu yaşadık.Ailelerin yüzme branşına ilgisinin artması bizleri mutlu ediyor. Kulüp ve sporcularda gözle görünen artış var. Bu sene hakemlerimiz oldukça dikkatli bir şekilde müsabakaları yönetiyorlar. Tüm kulüplerimiz 365 gün havuzdan en iyi şekilde yararlanıyor.Bu başarımızı olumlu şekilde etkilemekte.Bize her konuda destek veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak’a teşekkür ederim"

Yapılan müsabakalar sonunda  sırt,kelebek,kurbağa ver serbeste dereceye giren sporculara madalyalarını Yüzme Federasyonu Adana İl Temsilcisi Pervin Bulut, hakem ,antrenör ve sporcu velileri takdim etti.