2006-2011 sezonları arasında Macaristan’ın Mizo Pecz takımında forma giyen ve başarılı sezonlar geçiren Dalma IVANYI Euroleague’de de performansıyla adından söz ettiren bir oyuncu. Botaşspor yeni sezonda Nilay’dan boşalan oyun kurucu pozisyonunu Dalma IVANYI transferini gerçekleştirerek doldurdu.

1976 doğumlu ve 1.78 boyunda olan Dalma Ivanyi Macaristan Ligi’nde 2010-2011 sezonunda 31 karşılaşmada 24 dakika süre aldı. 6.9 sayı ortalamasıyla oynayan Dalma IVANYI 0.7 hücum, 4.6 savunma ve toplamda 5.3 ribaunt ortalamasıyla oynadı. 4.8 asist ortalaması bulunan Dalma Ivanyi, 2.1 top çalma, 2.1 top kaybı ile oynadı. Aynı sezon Euroleague’de de başarılı maçlar çıkaran Dalma Ivanyi 12 karşılaşmada 31 dakika süre aldı. 0.8 hücum, 4.3 savunma ribaundu alan Ivanyi 5.2 toplam ribaunt ortalaması ve 5.4 asistle oynadı. Dalma Ivanyi, 1.8 top çalma ve 3.4 top kaybı istatistiği bulunuyor.

İç transferde Paris, Chaney ve dış transferde Türk oyunculardan Saynur, Dilek ve Korel ile anlaştıklarını hatırlatan Botaşspor Genel Menajeri Abdullah Kutlu, Yabancı olarak dış transferde Macar oyuncu Dalma Ivanyi ile de anlaştıklarını söyledi. Dış transferde önemli oyuncularla anlaşarak kadroyu geniş tutmaya çalıştıklarını ifade eden Abdullah Kutlu, ’Dalma Ivanyi oynadığı pozisyon itibariyle Botaşspor’a büyük katkı koyacağına inanıyoruz. İyi bir takım oluşturarak yeni sezonda Adanalılar’ın zevkle izleyeceği bir takım yaratıyoruz’ dedi.