Vali Yardımcısı Çakır, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazla Bayram Hadi’den hem 5 Ocak Fatih Terim Stadı zemini konusunda hem de, taraftarların giriş, çıkış, oturma düzeni, protokol tribünü hakkında bilgi aldı.

Hafta boyunca her iki güzide kulübün yönetici ve antrenörlerinin centilmenlik çağrılarını beğeniyle izlediğini ifade eden Çakır, “İl Spor Güvenlik Kurulu’nda da her iki kulübün yöneticilerin birbirlerine nezaketli davranışları ve jestlerinin daha sonra da hafta boyunca sürmesi beni mutlu etti. Dilerim, kimse bu havayı bozmaya kalkışmaz. Stat hazır, üst düzeyde güvenlik önlemleri alındı. Bundan sonra söz futbolcu ve taraftarların. Dileğimiz, herkesin gözünün üzerinde olacağı derbide olumsuz bir olay yaşanmamasıdır” diye konuştu.

Vali Yardımcı Çakır, yığılmaları önlemek için taraftarların stada erken giriş yapmalarını, her iki kulübün taraftarlarının ailece, festival, karnaval havasında maça gelmelerini istedi.

İncelemeler sırasında Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Kazım Tekin ile 5 Ocak Fatih Terim Stadı Müdürü Turhan Timur Kaya da hazır bulundu.