STAT: Akçaabat Fatih

H
AKEMLER: Hüseyin Göçek **, Mustafa Emre Elisoy **, Selçuk Kaya **

1461 T
RABZON: Fatih *, Barış *(Dk. 89 Mehmet Sıddık *), Göksu *, Abdulkadir *, Mustafa *, Mehmet *, Jebrin *(Dk. 63 Abdullah *), Yusuf *, Emrullah *, Caner *, Kadir *

A
DANA DEMİRSPOR: Şener ***, Burak Keskin ***, Hüseyin ***, Burak Akyıldız ***, Kerem ***, Ufukhan ***, Erman **(Dk. 73 Nurullah **), Luiz Eduardo **(Dk. 58. Sinan ***), Junior ***(Dk. 90 Samed), Erçağ ***, Roger ***

G
OL: Dk. 77 Fatih (kendi kalesine) (Adana Demirspor)

S
ARI KARTLAR: Dk. 26 Ufukhan, Dk. 37 Roger, Dk 45 Hüseyin, Dk. 49 Burak Akyıldız, Dk 66 Kerem, Dk. 68 Erman (Adana Demirspor) Dk 44 Mehmet (1461 Trabzon)

 

 

Adana Demirspor  ligde farklı fragik çiziyor. Geçen hafta 5 Ocak Stadı'nda Bucaspor ile 5-5 kalan Adana Demirspor, dün de 1461 Trabzon deplasmanından 3 puanla dönüyor.

İlk yarıya her iki takımda temkinli başladı. Daha çok orta saha mücadelesi şeklinde geçen mücadele de her iki takımda gol atamayınca ilk 45 dakika golsüz sona erdi.  bu yarıda kayde değer bir net pozisyon olmadı.

İkinci yarıda da mücadele aynıydı.  Fakat 58. dakikada Luiz'in yerine Sinan girmesiyle oyunun şekli Demirspor'a döndü. dakikalar 77'yi gösterdiğinde Sinan'ın baskısında kaleci Fatih, topu kendi ağlarına atınca Demirspor öne geçti. Maçta böyle sonuçlandı.

43 Puan oldu

Mavi  lacivertliler  1461 Trabzon galibiyetiyle puanını 43'e yükseltti.  Böylelikle Adana Demirspor, play-off yolunda önemli bir adım atarken, gelecek haftalar için büyük avantaj yakalamış oldu.

---------------

Trabzon  taraftarından anlamlı pankart

Karşılaşma öncesinde Trabzon seyircisi tribünlere anlamlı pankart astılar. Trabzon taraftarı "Trabzon bordo mavi; Adana Mavi" şeklinde pankartı açtı. Demirsporlu taraftarlar ve stadı dolduran tüm tribünler bu pankartı alkışladılar.  Adana Demirspor'un yönetim kurulu da taraftarlara teşekkür ettiler.

----------------------

Erçağ kaçırdı

Uzun haftalar sonra kendisini ilk onbirde bulan Erçağ Evirgen, yine etkili bir oyun sergiledi. Yaptığı ortalar ve asistleri ile beğeni kazanan Erçağ, müsait bir pozisyonda ise topu dışarı atması Demirspor'u golden etti. Adana Demirspor, 1461 Trabzon karşısında forvet elemanları hayli etkisizdi.

---------------------------

Sinan işi bitirdi

Adana Demirspor'a Torku Konya'dan transfer edilen Sinan, Trabzon karşısında işi bitiren isim oldu. Kaleci Fatih'in aşağından kaçırdığı topu takip eden ve Fatih'e baskı kuran Sinan, golün olmasını sağladı. Mavi lacivertliler böylelikle  1461 Trabzon'dan rövanşı almış oldu. Demirspor şimdi Gaziantep B.Belediyespor maçına hazırlanacak.

---------------------------

Rıdvan'ın yerine Ufukhan

takımın sağ bekinde sorun yaşandı. Bucaspor maçında sakatlanan Rıdvan, Trabzon getirilmemişti. Trabzon'da son idmanda Özgür de sakatlanınca teknik direktör Ufukhan'ı sağ beke çekti. Sağ bekin yeni ismi olan Ufukhan, bu bölgeye yabancı olmasına rağmen fazla da sırıtmadı ve görevini yerine getirdi.

--------------------------------

6 Sarı kart çıktı

Dün oynanan 1461 Trabzon maçında karşılaşmanın orta hakemi Hüseyin Göçek, neredeyse sarı kartını cebine hiç koymadı. Adana Demirspor'da  Ufukhan, Roger, Hüseyin, Burak Akyıldız, Kerem ve Erman sarı kart gördüler.  1461 Trabzon takımında ise  sadece Mehmet sarı kart gördü. Bu maçta mavi lacivertli oyuncular hayli agresif görüntü verdi.

--------------------

Nurullah dağıttı

Kaptan Erman'ın yerine 73. dakikada oyuna giren Nurullah, oyun bitine kadar deyim yerindeyse oynadığı sol tarafı dağıttı. Neredeyse dakika başı orta yapan Nurullah, süper bir oyun sergilerken, yorulan takım arkadaşlarına iyi destek verdi. Nurullah, maç sonu yaptığı açıklamada takım arkadaşlarını kutladı.

--------------------

Şener iyiydi

Geçen hafta kaleci Ramazan'ın hataları gollerinin devamında eldivenleri giyen Şener, 90 dakika boyunca müthiş bir oyun çıkardı.  demirspor attığı golünün 5 dakika öncesinde Şener , tehlike yaşarken, çevikliği sayesinde Demirspor kalesi büyük tehlike atlattı. devamında ise Şimşek, galibiyet golünü buldu.