STAT: 5 Ocak

HAKEMLER: Deniz Ateş Bitnel *, Cumhur Altay *, Şenol Ersoy *

ADANA DEMİRSPOR: Ramazan **, Berat *, Hüseyin **, Özgür *(Dk.72 Erman *), Erçağ *(Dk.79 Sinan *), Luiz **, Junıor **, Ufukhan *, Taha *(Dk.62 Berkay * ), Keremcan **, Rıdvan *

ŞANLIURFASPOR: Atacan ***, Tısdell **(Dk.71 Sami **), Mehmet Ayaz **, Onur ** , Serdar **(Dk.87 Kağan *), Abdulhamit ***, Gökhan **, Kıvanç ***, Sercan **, Özgür **, Murat **(Dk.90 İbrahim *)

GOLLER:  Luiz(Dk. 30)(Demirspor) Tısdell(Dk.19)(Şanlıurfa)

 

Maça her iki takımda atak başladı. Daha çok orta saha mücadelesi şeklinde geçen bu yarıda ilk gol konuk takımdan geldi. Bu golde Gökhan Kaba topu eliyle kontrol ettiği gerekçesiyle Demirsporlu oyuncular hakeme yoğun bir şekilde itiraz ettiler. Ancak hakem golü verdi. Bu golden sonra Urfa ekibi her ne kadar ataklarını sıklaştırsa da Demirspor, Luiz ile golü bulunca skora eşitlik geldi. Bu yarıda taraftarların ilk 12 dakika susmayı tercih etmesi maçta alışık olunmayan bir durumdu. Maçın ilk 45 dakikası 1-1 sona erdi.

İkinci yarıda da değişen tek şey Demirspor’un savunma , Urfa takımı ise pas yapıp gol aradı. Konuk takım bir çok fırsatı değerlendiremezken , Demirspor pozisyon bulamadı. Maçta 1-1 bitti.

YÖNETİM İSTİFA…

Maçın sonlarına doğru tüm stat ‘yönetim istifa’ diye tezahuratta bulundu. Yüreği yanan taraftarlar 1-1’in acısını yönetimden çıkardılar ve istifaya çağırdılar. Dakikalarca süren tezahurata tüm stat katıldı. Emniyet güçleri protokolün olduğu bölüme müdahale etmek zorunda kaldı.

ERCAN ALBAY…

Tüm stat 1-1’in devamında teknik direktör Ercan Albay lehinde tezahuratlarda bulundu. Geçen yıl şampiyon olan takımın başında yer alan Ercan Albay için taraftarlar tezahuratta bulundu.

--

Eldiven Ramazan’a

Ligin ilk 5 maçında eldivenleri giyen Ramazan Kurşunlu, farklı Erciyes maçının ardından eldivenleri Şener’e kaptırmıştı.  Bu süreç Şanlıurfaspor maçına kadar sürdü. Şanlıurfaspor maçında takımın kalesini Ramazan Kurşunlu korudu. Uzun süren sakatlık ve yedekliğin ardından Ramazan, kaleye geçti.

Öksüz artık deplasman otobüsleri

Bir süre önce hayata gözlerini yuman Müslüm Gürses için Demirspor taraftarları 5 Ocak Stadı’nda pankart açtılar. Pankartta “Öksüz artık deplasman otobüsleri Müslüm baba” yazısı yer aldı. Maç içinde de Müslüm Gürses için taraftarlar tezahuratta bulundular.

Erman, yedeğe…

Teknik direktör Mustafa Uğur, Urfa maçında ilkonbirde rotasyon yaptı. Kaptan Erman’ı yedeğe çeken teknik direktör Mustafa Uğur, Rıdvan’a ilkonbire aldı.  Urfa karşısında daha dinamik bir kadro düşünen Mustafa Uğur,  genç  futbolcuyu sahaya sürdü.

Erçağ kaptan çıktı…

Kaptan Erman’ın yedek kulübesinde olması ve Şener’in de aynı şekilde kesik yemesi nedeniyle Urfa karşısında sağ kanat oyuncusu Erçağ, kaptan olarak çıktı. Erçağ, maç boyuna görevini yerine getirirken kaptanlığın verdiği sorumluluğu çok iyi taşıdı.

Gönüllerdesin şampiyon Ali…

Demirspor’un ve Türk futbolunun önemli isimlerinden Ali Hoşfikirer ölümünün 1.yılında mezarı başında anılacak. Çarşamba yapılacak tören öncesinde taraftarlar Urfa maçında Ali Hoşfikirer için, “Gönüllerdesin şampiyon Ali “pankartını açtılar. Taraftarlarda alkışladılar.

-----------------------

12 Dakika sustular

Adana Demirspor’un büyük taraftarı dün yine takımına destek verdi. Ancak maçın 12 dakikalık başlama sürecinde sustular. 5 Haftalık galibiyete hasret kalma sürecinin yaşanması taraftarların böyle bir protesto şeklini almasına neden oldu. 12. Dakikadan sonra taraftarlar muhteşem tezahuratta bulundular.

------------------

DAKİKALAR:

3. Dakikada, Erçağ yayın üzerinden vurdu. Top, kaleci Atacan’da kaldı.

10. Dakikada, Luiz’in pasında yayın üzerinde Erçağ vurdu. Atacan yine başarılıydı.

12. Dakikada, Abdülhamit’in yakın mesafeden kafa vuruşunda kaleci Ramazan muhteşem kurtarış yaptı.

16. Dakikada, Erçağ’ın ortasında Rıdvan cezaalanı köşesinden ayağının dışıyla vurdu. Top dışarı çıktı.

19. Dakikada(GOL) Soldan yapılan ortada Gökhan Kaba, Tısdell’e indirdi. Gelişine vuruşunda top ağlara gitti: 0-1.Bu pozisyonda Demirsporlu futbolcular Gökhan’ın topu elle indirdiğini idda edip hakeme itiraz ettiler.

30. Dakikada(GOL) Junıor’un pasında Luiz’in cezaalanı içinde plaseledi ve top ağlara gitti: 1-1.

41. Dakikada, Serdar’ın ortasında Gökhan Kaba, kafayla vurdu. Top az farkla dışarı çıktı.

Ve ilk 45 dakika bu sonuçla kapandı.

İkinci yarıya Demirspor atak başladı.

46. dakikada cezaalanı içinde Junıor, dönerek vuruşunda top dışarı çıktı.

49. Dakikada Murat’ın ara pasında son anda kaleci Ramazan tehlikeyi önledi.

53. dakikada Tısdell’in çaprazdan sert şutunu Ramazan güçlükle önledi.

75. Dakikada Kıvanç’ın ortasında Serdar yakın mesafeden vuramadı.

86. Dakikada Sami’nin pasında Gökhan, müsait durumda topu dışarı attı.