STAT: 5 Ocak Fatih Terim 
HAKEMLER: Kutluhan Bilgiç ?, Ömer Faruk Yeşil ?, Özgür Ertem ?
ADANA DEMİRSPOR: Pawelek x, Erdi *, Özgür ?, Yiğitcan ***, Efe *, Onur ? (Juninho dk. 36 *), Oğuzhan *, Mehmet Eren ***, Ferhat ? (Mesut dk. 46 ?), Dorge Rostand ** (Yusuf dk. 71 ?)
YEDEKLER: Şener, Nurettin, Timur Bayram, Burak
TEKNİK DİREKTÖR: Ercan Albay 
İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR: Oğuzhan **, Sedat **, Mahmut **, Edin Visca ** (Enver Cenk dk. 78 *), Mehmet **, Doka ** (Tayfun dk. 55 **), Orhan **, Mustafa ** (Ömer Can dk. 68 **), Murat ***, Rızvan ***, Gençer **
YEDEKLER: Orkun, Alaattin, Hüseyin, İbrahim
TEKNİK DİREKTÖR: Cihat Arslan
GOLLER: Murat (dk. 23), Edin (dk. 61 pen.), Mehmet (dk. 82 pen.) (İstanbul Büyükşehir Belediyespor), Mehmet Eren (dk. 59) (Adana Demirspor)
KIRMIZI KART: Oğuzhan (dk. 62), Efe (dk. 81) (Adana Demirspor)
SARI KARTLAR: Orhan, Sedat (İstanbul Büyükşehir Belediyespor), Ferhat, Erdi (Adana Demirspor)


Adana Demirspor son maçta Kahramanmaraşspor karşısında elde ettiği 3 puanın moraliyle çıktığı İstanbul Belediye karşısında tutunamadı ve sahadan 3-1 yenik ayrıldı.

İLK YARI

Mavi lacivertliler bu yarıya iyi giriş yaptı. Güçlü rakibi karşısında iyi savunma yapıp isabetli çıkan Adana Demirspor, birkaç net pozisyon bulmasına rağmen istediği gole ulaşamadı. Tam anlamıyla oyun üstünlüğünü ele alan mavi lacivertliler kalesinde 23 . dakikada Murat’ın ayağından golü gördü. Bu golden sonra oyundan düşmeyen Şimşek, Rostand ile ile öyle bir pozisyon yakaladı ki, beraberliği kaçırdı. Bu pozisyonda Rostand kalecinin üzerinden aşırmayı denedi ve meşin yuvarlak üst direğe çarpıp dışarı çıktı. Yan tarafındaki Juinıor’a pası çıkarabilse boş kaleye atacaktı. İlk 45 dakika bu sonuçla kapandı.

İKİNCİ YARI

Adana Demirspor bu yarıya başlarken, rakibini adeta sahasına hapsetti. Sağlı sollu atakların devamında Demirspor, Mehmet Eren’in mükemmel golü ile beraberliği yakaladı. Hemen bir dakika sonra Oğuzhan rakibini yere indirince hakem penaltı verdi ve İstanbul takımı yine öne geçti. Oğuzhan da kırmızı gördü. Oyunu dengelemeye çalışan Demirspor’dta bu kez Erdi, rakibini yere indirince hakem yine penaltıyı gösterdi. Pozisyon sonrasında Efe itiraz edince kırmızı kart gördü. 9 kişi kalan Adana Demirspor, pas yapıp maçı bitirince İstanbul ekibi sahadan 3 puanla ayrıldı.

Hakeme büyük tepki

Maçın orta hakemi İzmir bölgesinden Kutluhan Bilgiç’e, taraftarlar ve Demirsporlu futbolcular büyük tepki gösterdi. Özellikle ilk penaltı kararından sonra Kutluhan Bilgiç, Oğuzhan’a direkt kırmızı kart çıkarınca ortalık karıştı. Oğuzhan ‘ı son adam olarak gören Kutluhan Bilgiç, Yiğitcan’ı görmedi ve takımı 10 kişi bıraktı. Dolayısıyla oyunun kontrolünü de elinden kaçırdı. Taraftarlar da hakeme büyük tepki gösterdi.

Saha kapatma gelebilir

Adana Demirspor, Adanaspor maçından sonra iki maç saha kapatma cezası almıştı. Orduspor ve Manisa maçlarını taraftarsız oynayan mavi lacivertliler 4 puan almıştı. Bu cezaların devamında İstanbul maçıyla taraftarlar yeniden tribüne geldi ama yine çirkin ve kötü tezahurat olunca gözlemci ve temsilci raporlarına tek tek bu tezahüratları yazdılar. Büyük ihtimalle yine kapatma gelebilir.

Tribünler sustu!!

Adanaspor yenilgisinden sonra Şimşekler grubuna yönelik yapılan olumsuz ithamlar nedeniyle Şimşekler grubu kendi bulundukları tribüne gelmeyip siyah pankart koydular. Böyle bir tepkiyi gösteren Şimşekler grubu maç boyunca da susmayı tercih etti. Maçın havası kaçarken, maraton tribünü ile kapalı tribün ara sıra takıma destek vermeye çalıştılar.

Gereksiz tepkiler!!!

Maraton tribünü gereksiz ve anlamsız tepkiler gösterdiler. Maç oynanırken Erçağ Evirgen’i protesto eden taraftarlar, Pawelek’i de yuhaladılar. Şener’in oynamasını isteyen maraton tribünü tam anlamıyla Adana Demirspor’un oyun dengesini bozdu. Demirspor’un tüm futbolcuları oyun disiplininden maraton tribününden gelen anlamsız tezahüratlar nedeniyle temposunda düşüş yaşadı.

Kırmızılar baş ağrıtacak

İzmir bölgesi hakemi Kutluhan Bilgiç, Oğzuhan ile Efe’ye kırmızı kart çıkardı. Özellikle kaptan Efe’nin sahadan çıkarken hakemlerle tartışması ve sinirini alamaması raporlara eklendi. Efe’ye ağır ceza gelebileceği gelen bilgiler arasında. Önümüzdeki hafta oynanacak olan Tavşanlı Linyitspor karşılaşmasında Efe ile Oğuzhan takımdaki yerini alamayacaklar.

---------------------------------------------------------------


DAKİKALAR: 
23. dakikada Rızvan'ın sağ kanattan ortasında penaltı noktası üzerinde topla buluşan Murat'ın vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 0-1
59. dakikada Erçağ'ın kullandığı köşe vuruşunda topa iyi yükselen Erdi kafayla Mehmet Eren'e indirdi. Mehmet Eren'in vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 1-1
61. dakikada ceza sahasına giren Tayfun, Oğuzhan'ın müdahalesiyle yerde kalınca hakem Kutluhan Bilgiç penaltı noktasını gösterdi. Penaltı noktasının başına geçen Vista'nın vuruşunda top ağlara gitti. 
82. dakikada Tayfun'a ceza sahası içinde Erdi'nin müdahalesi sonucu hakem Kutluhan Bilgiç ikinci kez penaltı noktasını gösterdi. Penaltı noktasının başına geçen Mehmet'in vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 1-3