26 yaşındaki Mendy, sağ kanadı tamamen kullanan, orta saha ve forvet hattına destek olma özelliğine sahip bir oyuncu. 
Yönetim Kurulu üyesi Ayhan Deniz ile birlikte Mendy ile yapılan imza töreninde konuşan Adana Demirspor Kulübü Başkanı Sedat Sözlü, bugün itibariyle devre arasında ihtiyaç duyulan bölgelere gerekli transferleri yapmaya başladıklarını belirterek, “13 haftalık süreçte beklentilerimizin altında bir tablo gördük. Şu an daha iyi bir Adana Demirspor olarak sizlerin karşınıza çıkmak isterdim. Devre arasında yapacağımız transferlerde ince eleyip sık dokuyacağız. Attamah’ı bizlere kazandıran menajerin tavsiyesi,  izleme ekibimizin de raporu doğrultusunda bu oyuncuyu  kadromuza dahil ettik. Kendisine bonservis bedeli de ödemedik. Yabancı oyuncu transferini burada noktalamadık. Toplamda bünyemizde 7-8 yabancı oyuncu bulundurabiliriz. Ayrıca kamuoyunun şunu da çok iyi bilmesini istiyorum; Adana Demirspor’u kesinlikle menajerlerin çiftliği yapmayacağım. Ortalara saçacağımız tek kuruşumuz bile yok. Süper lig takımlarının da aralarında bulunduğu takımlarda oynayan birçok futbolcu Adana Demirspor formasını giymek istiyor. Bu isimlerle irtibat halindeyiz. Adana Demirsporumuz’un çok büyük bir itibarı var. Takımımıza katkı koyacak en doğru isimleri bünyemize dahil edeceğiz” şeklinde konuştu.
Tercümanı aracılığıyla basın mensuplarının sorularını cevaplayan Senegal’li oyuncu 5 yaşında Fransa’ya göç ettiklerini ve Marsilya altyapısında yetiştiğini söyleyerek, “Adana’yı gezip dolaştım çok da sevdim. Buraya geldiğim için çok mutluyum. Çok yönlü, çok hızlı ve çabuk bir futbolcuyum. Özellikle forvet hattına çok önemli katkılar koyuyorum. Burada hep birlikte çok güzel günler yaşayacağız” dedi.
Mendy, İspanya La liga’da Sporting Gijon, İngiltere Şampiyonşip’te Blekul ve Finlandiya Birinci Ligi’nde HJK Helsinki’de oynadı.