Devlet Demiryollarının özelleştirme çalışmaları doğrultusunda, Demiryolları Yasa Tasarısına karşı başlatılan ve 31 Mart günü aralarında Adana’nın da bulunduğu 6 ilden yürüyüş kolları aracılığı ile başlatılan protesto yürüyüşü bugün Ankara Garı önünde noktalandı. Buradan Ulaştırma Bakanlığı’nın önüne geçen işçi ve memurlar Demiryolları Yasa Tasarısını protesto ettiler.

 

Demiryolu çalışanlarının başlattığı bu protesto eyleminde “Halkın Takımı”, “Demiryolu Emekçilerinin Takımı” pankartı ve sloganları ile Adana Demirspor Ankara Tayfası da ön saflarda yerini aldı.

 

Eylemde ilgi odağı olan ve çeşitli televizyon kanalları ile medya mensuplarına açıklamalarda bulunan Ankara Tayfası’ndan taraftarlar, Adana Demirspor taraftarları olarak kendilerini bir spor kulübünün taraftarı olarak görmediklerini, hayatın her alanında sosyal yaşamın ve paylaşımın kendilerini ilgilendirdiklerini belirterek, “Demiryolu işçileri tarafından kurulan Adana Demirspor kulübünün taraftarları ile birlikte her zaman Demiryolu emekçilerinin yanında olacağını” ifade ettiler.