Sadece Pote ile olmuyor 2-2

 

Adana Demirspor  puan dağıtmaya devam ediyor. Dün de siyahi oyuncusunun attığı gollerin dışında bir varlık gösteremeyince sahadan 1 puanla ayrıldı

 

 

STAT: Alanya Oba 
HAKEMLER: Onur Karabaş  **, Cemal Bingül **, Esat Sancaktar **
ALANYASPOR: Haydar *, Caner *, Deniz * (Sunny dk. 60 *), Efecan **, Ayite **, Timuçin * (Gökay dk. 75 *), Sinan *, Emre Can **, Tolga *, Barış *** (Perovic dk. 80 *), Abdullah **

ADANA DEMİRSPOR: Oğuz *, Joseph  *, Umut ** (Aykut dk. 80 ?), Pote ***, Emin ? (Anıl dk. 58 ?), Daniel **, Şenol *, Burak ** (Zafer dk. 75 *), Hüseyin *, Gomes *, Uğur **

GOLLER: Barış (dk. 41), Abdullah (dk. 44) (Alanyaspor), Pote (dk. 25 ve 64) (Adana Demirspor)

KIRMIZI KART: Oğuz (90+1)(Demirspor)
SARI KARTLAR: Timuçin, Sinan, Caner, Efecan (Alanyaspor), Daniel, Pote, Anıl (Adana Demirspor)

İLK YARI

Bu yarıda Adana Demirspor sahaya çok iyi yayıldı. Özellikle sol kanatta Burak Çalık ve forvette Pote ile çok etkili olan mavi lacivertliler daha 5. Dakikada Pote ile golden oldu. Ancak 25. Dakikada Pote kendi çabasıyla üç rakibini ekarte edip gol atınca Demirspor öne geçti. Bu golle iyice rahatlayan ve oyun üstünlüğünü ele geçiren mavi lacivertliler öyle pozisyonlar yakaladı ki atamamak en zoruydu ama tribünlere adeta saç baş yoldurdular. Hal böyle olunca 41. Dakikada Barış ile beraberliği yakalayan Alanya, 44.dakikada da Abdullah ile 2-1 öne geçti. Bu sonuç ilk yarının neticesiydi.

İKİNCİ YARI

Bu yarıda da Demirspor etkinliği vardı. Bu kez sağ kanadı tercih eden Demirspor, etkili olurken Burak Çalık'ın durması ile gücü kısıtlandı. Her şeye rağmen rakibini baskı altına alan Şimşek, yine Pote ile 64. Dakikada beraberliği yakaladı.  Demirspor daha çok atak yapmaya çalıştıysa da rakip takım kontrataklarla  gol aramaya başladı. Alanyaspor'un oyundan düşmesini fırsat bilen mavi lacivertliler bir çok net pozisyon üretti. Bu pozisyonlardan Pote, Anıl, Umut Sözen gibi futbolcular faydalanamadılar. Son dakikalarda Demirspor 10 kişi de kalsa takımlar 1 puana razı oldular.

 

ROTASYON

Teknik direktör Osman Özköylü, geçtiğimiz haftaya göre Anıl'ı kızağa çekti ilk 11'de Umut Sözen'i oynattı. Hasta olan Burak Solakel'in yerine ise Şenolcan oynadı. Umut Sözen özellikle verilen görevi yerine getirmesini bildi. Çok ta iyi mücadele eden Umut Sözen 90 dakika oyunda kaldı.

OĞUZ KIRMIZI YEDİ

Dakikalar 90+1'i gösterdiğinde  Ayite, kaleci Oğuz ile karşı karşıya kaldı. Oğuz kalesini terk edip cezaalanı dışında topa elle müdahale edince karşılaşmanın hakemi direkt kırmızı kartını çıkardı.Hal böyle olunca da Demirspor 10 kişi kaldı. Kaleci Mojsov geçti. Bir pozisyonda da gole izin vermeyerek 1 puanda pay sahibi oldu.

HAKEM İYİ NİYETLİYDİ

Karşılaşmanın orta hakemi Onur Karabay iyi niyetliydi. Sadece Demirspor'un yediği ilk golde  faul olmayan pozisyona faul kararı verince Demirspor bu atıştan golü gördü. Bunun dışında maçın orta hakemi gördüğünü çalmaya gayret gösterid.

TARAFTAR YİNE GALİP

Demirspor taraftarı yine gelip geldi. Alanya stadını adeta inleten ve rakip taraftarı susturan mavi lacivertli taraftarlar 90 dakikanın tamamında susmadan takıma destek verdiler. Futbolcular bu desteği de arkasına aldı ama ne yazık ki galibiyet gollerini atamadılar.

POTE 7 OLDU

Demirspor'un golcüsü Pote  dünkü maçta da iki gol atınca 7 gole ulaştı. Aslında Pote, Demirspor'un her şeyi oldu. Açıkçası tek başına tekmeler karşısında yılmadan mücadele veren golcü oyuncu iki gol atarken takımın ayakta kalmasını sağladı. Buradaki tek soru ya Pote olmazsa?

OSMAN ÖZKÖYLÜ ÜZÜNTÜLÜ

Teknik direktör Osman Özköylü hayli üzüntülü. Maç sonunda açıklama yapan teknik direktör Osman Özköylü, "Elimizden geldiğince mücadele etmeye çalıştık. Gole yakın taraf bizdik. Kaçırdığımız pozisyonlar bunların yarısını atsak sahadan farklı çıkacağız. Yolumuza devam ediyoruz. İnancımızı kaybetmedik."dedi.

 

MAÇTAN DAKİKALAR
25. dakikada Burak'ın pasında topla buluşan Pote'nin sert şutunda meşin yuvarlak kaleci Haydar'ın solundan filelere gitti. 0-1
36. dakikada Deniz'in ortasında ceza sahası içinde topa iyi ükselen Ayite'nin kafa vuruşunda meşin yuvarlak üstten dışarıya gitti.
41. dakikada Barış'ın ceza sahasının yaklaşık 10 metre dışından serbest vuruşunda meşin yuvarlak kalecinin sağından filelerle buluştu. 1-1
44. dakikada Barış'ın kullandığı korner atışında ceza sahası içinde yaşanan karambolde Abdullah ayağıyla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 2-1
64. dakikada Hüseyin'in soldan ortasında ceza sahası içinde Pote'nin kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 2-2
65. dakikada Umut'un sağ çaprazdan ceza sahasına girerek vuruşunda meşin yuvarlak direkten oyun alanına geri döndü.
90+1'inci dakikada Sinan'ın savunmanın arkasına gönderdiği topu takip eden Ayite ceza sahası dışına çıkan kaleci Oğuz'dan sıyrılmak istedi. Oğuz topa eliyle müdahale edince kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Oyuncu değişikliği hakkı kalmayan Adana Demirspor'da kaleye Daniel geçti.