Adanahabermerkezi.com
Sezon başı "TFF 1. lig maçları Bienspor'da" diyerek yeni aboneler kazanan Bienspor, ilk hafta maç yayınında yaptığı hata büyük tepki çekti. Bienspor ilk hafta maç yayın programını açıklamasıyla ortaya çıkan Adana Demirspor ve Adanaspor maçlarının yayınlanmayacak olması büyük tepki çekti.

ADANA YOK SAYILARAK YAYINCILIK YAPAMAZSINIZ

Yayın akışının ortaya çıkmasıyla, sadece Adana Demirspor ve Adanaspor maçları için Bienspor'a abone olan Adanalılar ise tepkilerini Televizyoncu, TSYD üyesi Murat Berhun'a iletti. Adana Demirspor ve Adanaspor olmadan maç yayınlarının verilmesinin anlamsız ve Adanasız olacacağını ifade eden Adanaspor ve Adana Denmirspor taraftarları sorunun giderilmesi için kamuoyu yaratılması için destek istediler.

MURAT BERHUN: BİENSPOR YANLIŞTAN DÖNECEK

Televizyon yöneticisi ve TSYD üyesi Murat Berhun ise Bienspor'u arayarak yetkililerle görüştü. Adana Demirspor ve Adanaspor'un maçlarının yayınlanmamasının büyük hata olduğunu ve Adanalıların sadece takımlarını izlemek için Bienspor'a abone olduklarını belirten Berhun şu bilgileri verdi;
BİENSpor ilgililerini aradım. Önce, Adana Demirspor ve Adanaspor maçlarının yayınlanıp yayınlanmayacağını sordum. "Yayın yapılmayacağı" bilgisini teyid ettim. Ardından "TFF 1. Lig maçları Bienspor'da" dedikleri için ve  bu taahhütte bulundukları için Adanalıların bu platforma abone olduklarını anlattım. Şayet bu hafta en azından deplasman takımının maçı yayınlanmazsa bu taahhütlerini yerine getirmedikleri için Adana'dan futbolseverler haklı gerekçeyle aboneliklerini iptal edebileceklerini anlattım. Zira verilen hizmet taahhüdü uygulanmamış oluyor. Bu gerçekleşirse yani, en azından deplasman takımı olan Adana Demirspor maçı yayınlanmazsa abonenin, haklı gerekçesi oluşmuş oluyor. Böylece hem abonelik haklı olarak iptal edilir, hem de tazminat davası açılır. Bunları anlattım. Bu açıklamamdan sonra bana verilen bilgi, Adana Demirspor maçı ve Adanaspor maçı ile ilgili yayın yapılacağı, sadece hangi kanalda yayın yapılacağının netleşmediği oldu. Bienspor yöneticilerine Adanalıların takımları hakkında hassas olduklarını hatırlatıp, taahhütlerini yerine getirmeleri gerektiğinin üzerini vurgulayarak konuşmamı tamamladım. Aldığım izlenim Bienspor'un hatasından dönerek maç yayını yapacağı yönünde. Umarım, BİENspor yönetimi Adana Demirspor ve 5 Ocak Fatih Terim stadındaki maça gidemeyecek olan Adanaspor taraftarlarını üzecek bir hata yapmaz"