Güçlü ve iddialı bir takım kurup, ligde gözünü zirveye diken Mavi Şimşekler, yeni sezon öncesinde son sınavını da İskenderun Demir Çelikspor karşısında verdi. Söz konusu mücadele öncesinde Aytaç Durak Tesisleri'nde teknik heyet ve futbolcular için kurban kesilip, kan akıtıldığı kaydedildi. Adana 5 Ocak Stadı'nda oynanan hazırlık karşılaşmasında rakibi karşısında etkili ve atak bir futbol ortaya koyan Demirspor, maçtan da Burhan ile bulduğu gollerde 2-0 galip ayrılırken, yeni sezon öncesinde de camiaya
umut verdi. Söz konusu karşılaşmanın akşam saatlerinde oynanmasına rağmen, Mavi-lacivertli renklere gönül veren taraftarlarsa tribünlerdeki yerlerini alarak, takımlarına sevgi gösterilerinde bulundu.
Öte yandan, Adana Demirspor'da transferde de hareketli saatler yaşanıyor. Genç futbolcular Serdar Döndü ile Cumali Kurgun'un, deneyim kazanmaları amacıyla yine Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup takımlarından Mardinspor'a kiralık olarak verildiği bildirildi. Teknik heyetin almış olduğu karara saygı duyduklarını kaydeden Döndü, Mardin temsilcisinde deneyim kazanıp, yeniden Mavi-lacivertli formayı giyeceğine inandığını vurguladı.
Cumali Kurgun ise, yeni takımlarında başarılı olmak için çok çalışacaklarını belirterek, "Bundan sonra Mardinspor'un başarısı için varız. Hedefimize ulaşmak adına maç tecrübemiz olmalı. Çok çalışıp formayı kapıp, tecrübeli kapacağız" ifadesini kullandı.