Adana Demirspor, Bucaspor beraberliğinin ardından 1461 Trabzon’u deplasmanda 1-0 yenmeyi başardı. Mavi lacivertliler  geçtiğimiz haftaki beraberlik sıkıntısını üzerinden çabuk atarken, Trabzon karşısında iyi mücadele ve 3 puanı alıp Adana’ya mutlu döndü. Hal böyle olunca da Demirspor puanını 43’e yükseltti ve bu durum tüm camiada memnuniyetle karşılandı.

Adana Demirspor puanını 43’e yükseltince doğal olarak alt sıralardaki takımlarla işi kalmadı. Yani, en azından ilk hedef olan küme düşme tehlikesini aşmış oldu. Şimdi ise yeni bir hedef için kollar sıvandı. Şimşek, Gaziantep Belediyespor maçı ile birlikte ikinci hedef olan play-off için mücadele verecek. Hafta sonu oynanacak maçta Demirspor rakibini yendiği takdirde önemli bir avantaj elde edilecek.

----------------------------

Anketler yanıldı

 

1461 Trabzon-Adana Demirspor maçı ile ilgili hemen her bölgede anketler yapıldı. Yapılan anketlerde genel olarak 1461 Trabzon'un galibiyetiyle ilgili olarak %  61 oran çıktı. Adana Demirspor'un galibiyetiyle ilgili olarak % 30 oran çıktı. %  9 ise beraberlik oranı çıktı. Tüm tahminleri yanıltan Adana Demirspor, rakibini deplasmanda 1-0 yenmeyi başardı.

--------------------------------

Karadeniz ekibi daha ucuz...

 

1461 Trabzon-Adana Demirspor maçı geride kaldı. Demirspor rakibini 1-0 yenerken önemli bir avantaj yakaladı. Sahaya çıkan ilk onbirleri değer ölçüsüne aldığınızda 1461 Trabzon takımının daha ucuz olduğu görülüyor. Ev sahibi takım 1.85 Milyon Euro değerinde. Demirspor ise 1.95 Milyon Euro ile belki de liglerin en ucuz maliyetli ikinci takımı konumunda.

----------------------------

Takım olarak başardık

 

Adana Demirspor'un Brezilyalı futbolcusu Luiz, 1461 Trabzon maçında yine görevini yerine getirdi. Şimdiye kadar maçlarda önemli görevler üstlenen Luiz, başarılı bir performans sergiledi. Trabzon maçında elde edilen galibiyetin devamında konuşan Luiz, "önemli bir galibiyet aldık. Hedefimize ulaşmamız için bu maçtan galip ayrılmamız gerekiyordu. Bunu takım olarak başardık” dedi.

------------------------

Telafi ettik


Adana Demirspor
'un golcülerinden Sinan, Trabzon karşısında takımını 3 puana uçurdu. Oyuna girdikten sonra iyi oynayan ve golün hazırlayıcısı olan Sinan,"Trabzon'a geçen hafta kaybettiğimiz puanların telafisi için geldik. İlk 6 hedefimizi biraz daha sağlamlaştırdığımız için mutluyuz. Artık kendi sahamızda maç kazanmamız lazım” şeklinde konuştu.

----------------------------

Mustafa Uğur formdaydı

 

Takımın teknik patronu Mustafa Uğur, geçtiğimiz haftaların tersine 1461 Trabzon maçında hayli formdaydı. Bu durum direkt olarak takımın başarısına yansırken Demirspor'da 43 puana ulaştı. teknik direktör Mustafa Uğur, zamanlama olarak değişiklikleri yerinde yaparken, Erman ile Luiz'i  oyundan alıp NMurullah ile Sinan'ı oyuna aldı. 90. dakikada da Junıor ile Samed yer değiştirdi. Bu durum takımın olumlu oynamasını sağladı.