Yaklaşık 20 taraftar Oscar düğün salonu yanındaki idari binaya gelerek dilekçelerini verdiler ve karşılığında tutanaklarını aldılar. Daha sonra 201 kongre üyesi adına açıklama yapan Emrah Tunç, kısa değerlendirme yaptı:

“Bugün burada olmamızın tek bir nedeni var; daha güçlü bir Adana Demirspor’a nasıl ulaşırız? Sorusuna cevap arıyoruz. Ve 200’ü aşkın kongre üyemizle birlikte taşın altına elimizi koyuyoruz.

Bu imzalar Demirsporluluk sorgulaması değildir. Ama dünyanın bütün liglerinde idari anlamda ve sportif anlamda başarısız olmuş her kulüp idaresi kendi genel kurullarınca sorgulanmıştır ve bundan sonra da sorgulanacaktır. Bu sezona baktığımızda sportif alanda başarısızlıklar devam ederken, bunun üzerine bir de idari anlamda yaşanan sıkıntılar eklenmiştir. Kulüp tarihinde belki de ilk kez futbolcular dert kez üst üste antrenmana çıkmamışlardır ve kulüp tesislerinin ödenmeyen elektrik borcu yüzünden elektrikleri kesilmiştir. Bütün amacımız bunları burada söyleyip bir suçlu aramak değildir. Adana Demirspor kulübü kongre üyeleri olarak diyoruz ki, planlamada bir yanlış olmuştur ve bu yanlıştan dönülmelidir. Geçen her gün Adana Demirspor’un kaybolan bir günüdür.

Kulübümüzün genel kurul üyelerine baktığımız da Adana’da yaşayan, Adana’nın ekmeğini yiyen, Adana’da insanlara iş kapısı olmuş , çiftçiler, iş adamları, esnaflar, memurlar, işçiler, öğreniciler, kapalısı, maratonu, kale arkası maça gelen seyircisinden kısacası halktan oluşmaktadır. Bugün bu imzalarla başlayan süreci yine bütün kongre üyelerinin ve bütün tribünlerin bir araya gelmesiyle devam edecek ve Adana Demirspor’umuzu görmek istediğimiz yerde görecektir. Bu birlik ve birliktelik Adana Demirspor’a kalıcı gelir projesini vaat etmeyecek uygulayacak yönetim ve yönetimlerin her zaman en büyük destekçisi olacaktır. Yine bu birlik Adana Demirspor’umuzun menfaatine gelecek zararlarda da bugün olduğu gibi görevinin bilincinde ve farkında olacaktır. Bütün kamuoyu tarafından böyle bilinmelidir.

Bu birlik çağrısıdır. Kalıcı gelir çağrısıdır. Demirspor’un “yarın” projesidir. Yıllardan beri süre gelen başarısızlıkların kökeninde kulübün bir kalıcı gelirinin olmaması yatmaktadır. Adana Demirspor’umuz için ilk yol ilk kavga bu olmalıdır.

Bu imzaları Adana’mıza Adana Demirspor’umuza ,Adana futboluna ve Türk sporuna katkı sağlaması inancı ile kulübümüze teslim ediyoruz.”

SÜREÇ NASIL İŞLİYOR

201 üyenin imzalı dilekçesini verip kongre istemesi gündeme bomba gibi düştü. Bundan sonraki süreç mevcut yönetim kurulu imzalı dilekçenin verildiği dünden itibaren bir ay içinde dilekçeyi veren üyelere olumlu veya olumsuz karar vermesi gerekiyor. Verilecek karara göre taraflar B planlarını öne sürecekler…

ÜYELER BUGÜN DÜŞÜYOR

Bu arada yönetim kurulu daha önce aidatlarını ödemeyen üyelerin isimlerini askıya almıştı. Bir aylık süreç geride kaldı ve bugün sona eriyor. Bugün itibarı ile aidatlarını ödemeyen isimlerin üyelikleri resmen düşecek. Bu konuda mevcut yönetim kurulu tüm üyeleri yeni duyuruda bulundu ve üyeliklerinin düşmemesi için çağrıda bulundu.