Adana Demirspor’un kentin en önemli markalarından biri olduğunu vurgulayan CHP Adana İl Başkanı Orhan Sümer, “Bu büyük camiaya herkesin destek olması gerekir. Elimizden ne geliyorsa yapmamız boynumuzun borcudur” dedi.
Adana Demirspor kulübü Başkanı Mustafa Tuncel hedeflerinin şampiyonluk olduğunu ancak bunun sadece yönetim kurulu ya da taraftarların desteğiyle mümkün olamayacağının altını çizerken, “Şampiyonluk demek Adana’nın şehir olarak bir üst lige çıkması demektir. Ancak bunun için sadece bizim camiamızın değil tüm kentin istemesi gerekir. Meslek Odalarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, iş adamlarımız ve siyasi partilerimiz hep birlikte tek vücut olmalıyız. Elbette iddialıyız ve hedeflerimiz var ancak madden ve manen desteğe de ihtiyacımız var. Bu çerçevede dün nasıl Ak Parti’yi ziyaret etti isek bugün de Cumhuriyet Halk Partisi’ni ziyaret ettik ve Sayın İl Başkanı Orhan Sümer’den desteklerini beklediğimizi ilettik.” Dedi.
Kendisinin de sıkı bir Adana Demirspor taraftarı olduğunu açıklayan CHP İl Başkanı Orhan Sümer de “Sayın Başkan Tuncel’in ziyaretinden fazlasıyla memnun olduk. Biz spora siyaset gözlüğüyle bakmıyoruz. Adana Demirspor’un yeni yönetimini kutluyor ve onlara şampiyonluk yolunda başarılar diliyoruz. Parti il teşkilatı olarak da elbette kulübümüze katkı için elimizden ne geliyorsa yapacağız” şeklinde konuştu.
Mustafa Tuncel “13 trilyon lira borç var ve iddialı bir takım için yeni harcamalar da yapıyoruz. Adana Demirspor’u hem sportif hem de ekonomik açıdan başarılı kılma gayretindeyiz. Zor koşullarda fedekarca çalışmalarımızın siyasilerin manevi desteğiyle hedefimize madden ve manen ulaşacağımıza inanıyorum” dedi.
Mustafa Tuncel ziyaret esnasında CHP İl Başkanına ayrıca Demirspor’un 12 numaralı formasını da hediye etti.