STAT: 5 Ocak

HAKEMLER: Kutluhan Bilgiç ?, Cevdet Kömürcüoğlu ?, Barış Yüksektepe ?

ADANA DEMİRSPOR: Şener ***, Kamil ***, Gökay ***, Erçağ ***(Dk.81 Özgür **), Junıor ***, Jan ***, Yiğitcan ***, Efe ***, Keremcan***, Mehmet **(Dk.68 Rıdvan **)(Dk.89 Yusuf **), Dorge ***

GAZİANTEP B.BLD.SPOR: Onur *, Cihan *, Ali *(Dk.67 Ali İmren *), Abdullah *, Kenan *, Armand*, Sinan *(Dk.52 Konan *), Serdar *, İbrahim *(Dk.46 Ramazan *) Onur *, İsa *

GOLLER: Junıor (Dk.13 ve 90) Yiğitcan (Dk.28) Dorge (d-Dk.69 K.K. ve 81)

Geçen hafta Boluspor’a yenilen Demirspor sezonun ilk galibiyetini Gaziantep Belediye karşısında aldı. Demirspor rakibini 4-1 yenmeyi başardı.

İLK YARI
Adana Demirspor, Boluspor maçına oranla daha çok kontrollü oyunu tercih etti. Ortaalanda kalabalık bir şekilde topa sahip olan mavi lacivertliler Junıor ve Dorge ile gole gitmeyi hedefledi. Böyle pozisyonlar çok bulan Demirspor 13 . dakikada Dorge-Junıor iş birliğiyle ilk golünü buldu. Daha sonra sahneye çıkan Yiğitcan kafayla 28. Dakikada durumu 2-0 yaptı. Bu yarıda rakip takımın net pozisyonu olmadı. Ancak mavi lacivertliler attığı iki golün dışında Dorge, Junıor ve Erçağ ile net pozisyonları kaçırdı.İlk yarıda Demirspor’un 2-0 lık üstünlüğü ile bitti.

İKİNCİ YARI

Adana Demirspor ikinci yarıda da çok iyi mücadele etti. Özellikle ortaalanı rakibine kaptırmayan mavi lacivertliler rakibine yine fazla pozisyon vermedi. Ancak farkın bire inmesiyle hafif sıkıntı yaşayan Demirspor, Dorge’nin golüyle farkı yeniden ikiye çıkararak maçı rahat bir şekilde tamamladı. Bu yarıda da Demirspor çok net pozisyonu değerlendiremedi. Gol kaçıran futbolcular kervanına Gökay da eklendi. Gaziantep Büyükşehir belediyespor kalecisi Onur, bu pozisyonlarda hayli başarılıydı. Maçın son anlarında Junıor ikinci golünü de atarak farkı üçe çıkardı ve Demirspor maçı 4-1 kazandı.

Bayanlar destekledi

Dünkü maçta Adana Demirspor’un cezası nedeniyle taraftarlar maça alınmadı. Ancak, bayanlar ve çocuklar maça girip Adana Demirspor’u desteklediler. Yaklaşık 3000 bayan ve çocuk taraftar kapalı tribünü doldururken tezahuratlarıyla takıma destek verdiler. Dünkü maçta tribünler hayli renkleri görüntülere sahne oldu.

Samet Aybaba’da izledi

Bir dönem Demirspor teknik direktörlüğü de yapan Antalyaspor teknik direktörü Samet Aybaba dünkü maçı tribünden izledi. Protokole özel izinle giren Aybaba, maçın tamamını izlerken, karşılaşma sonunda ise Adana Demirspor’un mücadelesini beğendiğini dile getirdi.

Stoperler sarardı

Demirspor’un stoperleri Yiğitcan ile Jan ilk yarıda birer sarı kart gördüler. Maç boyunca bu ikili tüm riskleri göz önüne alarak sahada basmadık yer bırakmadılar. Elde edilen galibiyette Jan ile Yiğitcan büyük pay sahibi olurken takım arkadaşları bu ikili kutladı.

Dorge ‘den iki gol

Takımın golcü oyuncusu Dorge, Gaziantep Büyükşehir belediyespor maçında iki gol attı. Şanssız bir şekilde ilk golü kendi kalesine atan Dorge, ikinci golü ise rakip fileye attı. Öyle güzel bir gol atan Dorge, Junıor’un ortasına adeta uçarak kafayla topu ağlara gönderdi. Dorge büyük övgü aldı.

Yücel İldiz’den mutlusu yok

Takımın teknik patronu Yücel İldiz, hiç kuşkusuz ki elde edilen farklı galibiyette en fazla sevinenlerin başında geliyor. Atılan her golde coşku yaşayan İldiz,”Oyuncularımı kutluyorum. Çok iyi mücadele edip sonuca gittik. Attığımızdan fazlasını kaçırdık. Sezonun ilk galibiyetini aldık ve bundan sonra da galibiyetler gelecek.”dedi.

------------------------------


DAKİLAR:

5. Dakikada Junıor yaklaşık 30 metreden vurdu. Yan diğere çarpan top dışarı çıktı.

13. Dakikada (GOL) Dorge’nin pasında Junıor, kaleciyle karşı karşıya kaldığı anda plaseledi top ağlara gitti: 1-0.

23. Dakikada Kamil’in pası rakipte kaldı. Çaprazda Serdar Şener ile karşı karşıya kaldığı anda plaseledi. Top az farkla dışarı çıktı.

27. Dakikada Erçağ cezaalanı içinde sert vurdu kaleci topu dışarı attı.

28. Dakikada (GOL) Korner atışını Erçağ kullandı. Karambolde top üst direkten döndü. Kafayla tamamlayan Yiğitcan takımını 2-0 öne geçirdi.

İlk yarı Demirspor’un üstünlüğü ile bitti.

İkinci yarıya Antep ekibi hızlı girdi.

47. dakikada soldan yapılan ortaya Serdar altı pasın içinde kafayla vurdu top az farkla dışarı çıktı.

51. dakikada Dorge’nin pasında Mehmet Eren yayın üzerinden sert vurdu top farklı bir şekilde çktı.

69. Dakikada (GOL) Antep atağında Sol çaprazdan Konan yerden sert vurdu Dorge, kendi kalesine golü attı: 2-1.

76. Dakikada Junıor kaleciyle karşı karşıya kaldığı anda vurmak yerine beklemeyi tercih edince kaleci Onur topun sahibi oldu.

81. Dakikada (GOL) Junıor soldan ortaladı. Dorge kafayla topu ağlara gönderdi: 3-1.

90. Dakikada (GOL) Gökay’ın pasında Junıor yaklaşık 45 metre topu sürdü ve takımın dördüncü golünü ağlara gönderdi: 4-1.

Demirspor maçı 4-1 kazandı.