Seyhan Otel'de gerçekleştirilen törene Vali Hüseyin Avni Coş’un yanı sıra Vali Yardımcısı Halis Arslan, İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Adana Demirspor Kulübü Başkanı Önder Serin, Gazeteciler Hasan Basri Yavuz ve İsa Ekici ile efsane futbolcular Selami Tekkazancı (Füze Selami), Ali Hikmet Aydınoğlu (Coral Hoca), Yaşar Kartal (Kartal yaşar), Cengiz Atahan (Mudo Cengiz), Yüksel Hoşhal (Çaça Yüksel) katıldı.

Vali Coş törende yaptığı konuşmada, geçmiş yıllarda Adana Demirspor Kulübü'ne, Adana sporuna ve Adana’ya büyük katkılar sağlayan, kulüp ile özdeşleyen efsane futbolcularla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Vali Coş, "Hepsi birbirinden kıymetli efsane futbolcu büyüklerimiz ile beraber olmanın, sevinci ve coşkusu içerisindeyiz. Geçmişte, Adana ve spora yaptıkları katkılar hala hafızalarımızda. Bizlere düşen, onlara olan sevgi ve saygımızı, takdir ve teşekkürlerimizi daima dile getirmek ve hatırlamaktır. Onları unutmadığımızın bir nişanesi olarak bugün bir aradayız. Adana Demirspor’un bugünlere kadar en iyi şekilde ulaşabilmesinde bu arkadaşlarımızın çok büyük katkıları var. Spor Meslek Lisesi’nde bir köşe yapıp, bu değerli büyüklerimizin resimleri ile özgeçmişlerini yazıp, onları gençlerimize tanıtacağız. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Efsane futbolcuların, genç nesillere de örnek olduklarını kaydeden Vali Coş, Teknik Direktör Fatih Terim ile Hasan Şaş gibi Adana’dan yetişmiş tüm başarılı sporculara da, Adana’nın ismini tüm Dünya'ya duyurdukları için ayrıca teşekkür etti.

Futbolcular adına konuşan Hikmet Aydınoğlu, "Unutulmamak adına bizlere bu ikramı, bu izzeti sunan Sayın Valimiz Hüseyin Avni Coş’a ve emeği geçenlere, şükranlarımızı ve sevgilerimizi sunuyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Coş, Adana Demirspor’un efsaneleşmiş oyuncularına plaket verdi.