STAT: 5 Ocak

HAKEMLER: Suat Arslanboğa ?, Özgür Ertem ?,  Nurettin Çiçek ?

ADANA DEMİRSPOR: Şener ***, Berat **(Dk.61 Burak Akyıldız **), Hüseyin ***, Erman ***(Dk.68 Nurullah***), Erçağ ***, Luiz ***(Dk.78 Sinan **), Junıor ***, Ufukhan ***, Roger ***, Keremcan ***, Rıdvan ***

TKİ TAVŞANLI LİNYİTSPOR: Metin *, Ferhat *, Murat *, Mesut *, Emrah *(Dk.46 Shala *), Abdi *(Dk.54 Emre *), Mehmet *, Deniz *(Dk.84 Ahmet *), Volkan *, Agbetu *, Sakıb *

GOLLER: Luiz (Dk.16 ve 33) Nurullah (Dk.74)Mesut (Dk.26) Emre (dk.87)

KIRMIZI KART  Volkan (dk.88)(Tavşanlı)

Uzun haftalardır galibiyete hasret kalan ve play-off umutlarını yitirme noktasına gelen Adana Demirspor, küme düşmeme mücadelesi veren Tavşanlı Linyitspor'u 3-2 yenmesini bildi.

İLK YARI
Adana Demirspor rakibine göre daha atak başladı. Sağlı sollu ataklar geliştiren Adana demirspor'a karşı, konuk takım Tavşanlı ise daha çok gol yememeyi hedefleyerek mücadele etti. 16. dakikada Luiz ile öne geçen demirspor'a Tavşanlı 26. dakikada Mesut ile karşılık verdi. Ancak maçı bırakmayan mavi lacivertliler 33. dakikada yine Luiz ile gol buluncu 2-1 öne geçti. bu yarıda Demirspor, Erçağ, Junıor ve Erman ile bir çok gollük fırsatı da değerlendiremedi. Bu yarıda taraftarlarda tribünde müthiş destek vererek saha içi coşkuyu artırdılar.

İKİNCİ YARI

Adana Demirspor bu yarıda da müthiş oynadı. Sayısız gollük fırsatı yakalayan Demirspor'au hakem Suat Arslanboğa durdurdu. Tüm takdir haklarını Tavşanlı'dan yana kullanan Suat Arslanboğa, belli bir süre de olsa Demirspor'un oyundan düşmesini sağladı. Fakat, mavi lacivertliler dirençli mücadelesiyle hem rakibi cezaalanına sokmadı hem de hakem Suat Arslanboğa'nın yanlı kararlarını savuşturmasını bildi. Bu yarıda her zaman oyuna sonradan giren Nurullah, 74. dakikada gol atarak durumu 3-1 yaptı. 87. Dakikada Emre sürpriz gol atarak farkı bire indirdi.

 

Bu saatte maç mı oynanır?

Karşılaşmaya 1 saat kala takım kaptanı Erman Özgür, kendine ait sosyal paylaşım sitesinde maç saatini eleştirdi. Erman Özgür,"İnsan sağlığı çok önemli. Birisi şu insanlara maç saatinin insan sağlığına dikkat edilerek belirlenmesi gerektiğini söylesin artık." ifadesine yer verdi. Gerçek anlamda da Erman'ın dediği gibi sarı sıcakta maç oynandı ve futbolcular olumsuz etkilendiler.

 

Saddam Ali ölmedi kalbimizde yaşıyor

Demirspor tribünlerinin  sevilen isimlerinden Saddam olarak anılan Ali Burunsuz, önceki gün hayata gözlerini yumdu. Kalp krizi sonucunda hayata veda eden Ali Burunsuz için tüm tribünler "Saddam Ali ölmedi kalbimizde yaşıyor" tezahuratında bulundu.

 

Bu nasıl bir hakem?

Bir hakem düşünün ki, bir takımın kazanması için verdiği kararlarla durumunu belli etsin. Dünkü Suat Arslanboğa'da Tavşanlı yensin diye elinden geleni yaptı ama başarılı olamadı. hakemlerinde başarılı olamadığını dün gördük. Hakem bu kadar kötü olmasına rağmen demirspor, iyi oyunuyla rakibiyle birlikmte hakemi de yenmesini bildi.  Hakem Suat Arslanboğa, tribünleri çıldırtsa da istediğine ulaşamadı.

 

Sıcak etkiledi

Aşırı sicak etkilemeye başladı. Türkiye genelindeki en sıcak hava bu bölgede yaşanırken hem Demirsporlu hem de Tavşanlılı futbolcuları olumsuz etkiledi. Maç boyunca Demirspor ayakta dururken, Tavşanlılı oyuncular sıcağında etkisiyle fazla  pozisyon üretemediler. Oyunun durduğu anlarda futbolcular bol bol su içti.

 

Junıor sinirlendirdi

90 dakika içinde sayısız gollük fırsatını değerlendiremeyen Brezilyalı Junior, takım arkadaşlarını çildırttı. Maçın son saniyesinde Tavşanlı takımı beraberlik golünü kaçırırken hakemin bitiş düdüğü ile birlikte Keremcan başta olmak üzere diğer oyuncularda Junıor'a tepki gösterdiler.

 

DAKİKALAR:

7. Dakikada, Tavşanlı cezaalanı içinde oluşan karambolde topa önce Luiz sonra da Keremcan vuramadı.

16. dakikada(GOL) Erman'ın pasında Roger topu çizgide yakaladı. Pasında çizgi üzerinde karambol oldu. Luiz, topuğu ile topu filelere gönderdi:  1-0.

20. Dakikada, Roger'in pasında Junıor, çaprazda kaleciyle karşı karşıya kaldı. Plase vuruşunda toh Metin de kaldı.

26. dakikada(GOL) Tavşanlı beraberliği sağladı. Ufukhan ile başlayan hatalar zincirinde Mesut, penaltı noktası üzerinde dönerek vuruşunda top ağlarla buluştu: 1-1.

32. dakikada Luiz soldan indi ve ortasını yaptı. Top savunmadan yine önüne düştü. Çaprazda kaleciyle karşı karşıya kaldı ama Metin gole izin vermedi.

33. Dakikada(GOL) Erçağ, cezaalanı içinde topla buluştu. Plasesinde Luiz sert vurdu: 2-1.

42. Dakikada, Junıor'un pasında Erçağ, cezaalanı içinde sert vurdu. Kaleci metin, son an da topu dışarı attı.

45+1. Dakikada Tavşanlı korner atışı kullandı. Fileye gitmekte olan topu Erçağ, son anda dışarı attı.

Ve ilk yarı Demirspor'un 2-1 lik üstünlüğü ile sona erdi.

48. dakikada Demirspor ikinci yarıya da atak başladı. Junıor'un pasında Erman, plaseledi top az farkla dışarı çıktı.

50. Dakikada Agbetu, Şener ile karşı karşıya kaldığı anda başarılı kaleci gole izin vermedi.

51. dakikada Roger'in pasında Erçağ, kaleci ile karşı karşıya kaldı. Bu kez de Metin başarılıydı.

74. Dakikada(GOL)Junıor'un pasında Nurullah gelişine vurdu. Kaleciden dönen topu yine Nurullah tamamladı ve takımını 3-1 öne geçirdi...

86. Dakikada Emre, cezaalanı içinde savunmayı bir bir çalımlayarak topu filelere gönderdi: 3-2.

89. dakikada serbset vuruşu Ufukhan kullandı. Top üst direkte patladı.

90+4. dakikada seberset vuruşu Tavşanlı kullandı. Cezaalanı içinde oluşan karambolde savunma son anda topu uzaklaştırdı ve Demirspor maçı 3-2 kazandı.